SluitenZoeken sluiten

Hoe regel ik de digitale nalatenschap van een Apple-account?

Wanneer je als nabestaande toegang wil tot bijvoorbeeld de IPad van een overleden dierbare maar je hebt geen wachtwoord dan is het haast onmogelijk hier toegang toe te krijgen. Apple stelt in de gebruikersvoorwaarden * dat Apple-accounts niet overdraagbaar zijn. Dit betekent dus dat het verboden is om in te loggen op een account dat niet van jou is. Hiermee is dus het apparaat zelf eigenlijk ook onbruikbaar omdat het gekoppeld is aan een Apple-account.

Antwoord:

 • print

  Digitale nalatenschap regelen voor een Apple-account

  Digitale nalatenschap regelen voor een Apple-account als je het Apple ID en wachtwoord weet

  In dit geval is er niet zoveel aan de hand. Foto’s en documenten die in de Cloud zijn opgeslagen zijn toegankelijk. Je kan alle bestanden doorsturen naar een ander emailadres of op een externe harde schijf opslaan. Hierna kan je de Ipad of Iphone loskoppelen van het Apple-account van de overledene Het apparaat is weer bruikbaar.

  Het is wel belangrijk dat je ook het wachtwoord van de telefoon van je overleden dierbare weet omdat steeds vaker tweestapsverificatie is ingesteld. 

  Digitale nalatenschap regelen als je het wachtwoord of Apple ID niet weet

  Als je het wachtwoord van het Apple ID niet weet, zijn de bestanden die staan opgeslagen in de Cloud niet toegankelijk voor de nabestaanden. In de gebruikersvoorwaarden van Apple staat dat je geen recht hebt op het overdragen van je account en dat je Apple ID en de content van je account worden beëindigd bij je overlijden.

  Het lastige is dat een Apple apparaat ook onbruikbaar is als men het wachtwoord niet weet omdat het apparaat gebonden is aan de Apple-account en je er niet zomaar een nieuwe account aan kan koppelen. Hiervoor moet eerst het oude account eraf worden gehaald door het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Hier is weer het wachtwoord van het oude account voor nodig. Vaak is het wel mogelijk om met een overlijdensakte naar de Apple store te gaan. Hier kan een medewerker het Apple-apparaat resetten waardoor er weer een nieuwe account op kan worden gezet. Het oude account is echter niet terug te halen en er wordt door Apple dus ook geen toegang toe gegeven.  

  ICloud

  Wees je ervan bewust dat onder je Apple-account ook je ICloud hangt waar bijvoorbeeld je foto’s instaan. Het niet kunnen inloggen op een Apple-account betekent dus dat je ook geen toegang meer hebt tot deze foto’s. Als je wilt dat je nabestaanden daarbij kunnen, is het verstandig om je wachtwoorden van je Apple ID en je smartphone met hen te delen.

   

  *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.