SluitenZoeken sluiten

Hoe regel ik het digitale nalatenschap van een Microsoftaccount?

Bijna iedereen met een computer gebruikt wel een product van Microsoft. Als een van de grote besturingssystemen is Microsoft een belangrijke speler in het digitale landschap. Daarnaast gebruiken natuurlijk veel mensen Outlook voor hun mail, of een officepakket van Microsoft. Maar hoe krijgen je dierbaren toegang tot jouw laptop of jouw documenten of jouw e-mails? Dit is erg lastig omdat Microsoft aangeeft de privacy van haar klanten te willen beschermen. Een Microsoftaccount wordt automatisch verwijderd na twee jaar inactiviteit.

Antwoord:

 • print

  Digitale nalatenschap regelen voor een Microsoftaccount

  Als nabestaande kun je een verzoek tot toegang indienen voor het account van je dierbare. Op deze pagina* legt Microsoft uit hoe dat moet.

  Microsoft eist dat er eerst juridisch een verzoek komt via een formele dagvaarding of een vonnis. Pas dan nemen ze in overweging of het wettelijk is toegestaan gebruikersgegevens vrij te geven. Microsoft geeft aan alleen te reageren op niet strafrechtelijke dagvaardingen of vonnissen die worden ontvangen bij de geregistreerde agent van Microsoft in de staat of regio van waaruit het verzoek wordt verstuurd. Op verzoeken via mail of fax is Microsoft niet in staat te reageren. Microsoft geeft aan dat het indienen van een verzoek geen garantie geeft dat het verzoek wordt ingewilligd, maar geeft wel aan het verzoek zorgvuldig te zullen overwegen met inachtneming van toepasselijke wetgeving. 

  Nabestaanden kunnen hun verzoek versturen naar: Microsoft Ireland Operations Ltd., 70 Sir John Rogerson's Quai, Dublin 2, Ierland. 

   

   

   

  *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.