SluitenZoeken sluiten

Nieuw campagne “Unlock Digitale Weerbaarheid” gelanceerd met nationale cursus

15-10-2024

Nieuw campagne “Unlock Digitale Weerbaarheid” gelanceerd met nationale cursus

Vorige week is er een nieuwe campagne gelanceerd, namelijk “Unlock Digitale Weerbaarheid". Het doel van deze campagne is om online veiligheid te bevorderen en mensen weerbaarder te maken tegen online fraude, criminele hackers, nepnieuws en andere risico's.

Digitaal Weerbaar

Het internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het is handig om bijvoorbeeld kleding te bestellen, boodschappen te doen of bankzaken te regelen. Tegelijkertijd zijn er een hoop risico's, waardoor mensen zich minder veilig voelen. De campagne Unlock Digitale Weerbaarheid heeft daarom als doel om mensen te voorzien van de kennis om hun eigen online veiligheid te verbeteren en te waarborgen.

Met de campagne is ook de nieuwe nationale cursus gelanceerd. In deze informatieve cursus kunnen mensen hun eigen kennis over digitale weerbaarheid testen. Door middel van voorbeelden en verhalen, leer je meer over verschillende vormen van online oplichting. Je kunt jouw voortgang van de cursus opslaan als je een account aanmaakt, maar je kunt de cursus ook anoniem doen.

Meer informatie

Deze campagne is een samenwerking tussen een groot aantal organisaties dat zich bezighoudt met online veiligheid. Veiliginternetten.nl is als kennispartner betrokken bij de website, en biedt meer informatie over online veiligheid. Op de website http://digitale-weerbaarheid.nl is deze informatie beschikbaar in de vorm van praktische tips voor iedereen.

Schermafbeelding 2024-10-14 113434