SluitenZoeken sluiten

Twitter verandert naam en logo naar X en kondigt grote verandering aan

24-07-2023

Twitter heeft vandaag aangekondigd dat het platform een naamsverandering zal ondergaan en voortaan bekend zal staan als "X".

Wat deze veranderingen concreet betekenen voor gebruikers is onduidelijk. Wel wordt gesuggereerd dat het een aanloop is naar een complete rebranding en grote veranderingen aan de social media app zoals we deze kennen. Zo zegt* Twitter-ceo Linda Yaccarino dat het platform X een nieuwe globale marktplaats moet worden voor idee├źn, goederen, services en kansen. Iets waar Elon Musk, de eigenaar van Twitter, sinds zijn overname vorig jaar al naar hintte*.

In de afgelopen maanden heeft Twitter al diverse aanpassingen aan het platform gedaan, waaronder het blauwe verificatievinkje* waar je nu voor kan betalen. Onlangs werd een limiet aangebracht op het aantal tweets dat gebruikers kunnen lezen en het aantal priv├ęberichten dat niet-betalende gebruikers kunnen sturen.

De veranderingen bij Twitter/X volgen elkaar in snel tempo op. Dit is de informatie die we nu weten. Wanneer er meer bekend is of iets verandert, passen we dit zo snel mogelijk aan.

*Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.