SluitenZoeken sluiten

Hoe werk ik hulpprogramma's bij?

Op je computer draait niet alleen je besturingssysteem. Ook heb je waarschijnlijk enkele hulpprogramma's draaien. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Silverlight, Apple Quicktime en Adobe Reader. Ook deze programma's moet je regelmatig updaten om de nieuwste funtionaliteiten te kunnen gebruiken en zo goed mogelijk beveiligd te zijn.

Antwoord:

 • print

  Update hulpprogramma's

  Net als voor het besturingssysteem van je computer, en zijn er ook updates voor de hulpprogramma's die je gebruikt. Deze updates bieden niet alleen nieuwe functionaliteiten, maar verbeteren ook de beveiliging. Klik op de naam van het hulpprogramma dat je gebruikt om naar de website te gaan en de laatste versie te installeren:


  Check op updates
  Als je niet precies weet welke hulpprogramma's je allemaal hebt, is het handig om een 'plug-in controle' te doen. Daarmee check je een aantal plug-ins in één keer op updates. Onder meer op de website van Mozilla vind je een plug-in controle*.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad