SluitenZoeken sluiten

Wat is tweestapsverificatie?

Je kunt het extra moeilijk maken om toegang te krijgen tot je whatsapp, e-mailaccount of andere internetaccount door tweestapsverificatie in te stellen.

Antwoord:

 • print

  Tweestapsverificatie: extra beveiliging

  Door het instellen van tweestapsverificatie voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je WhatsApp, e-mailaccount of de apps waar je gebruik van maakt. Er zijn verschillende vormen van tweestapsverificatie, ook wel 2FA of dubbele beveiliging genoemd. Eén daarvan is een toegangscode die naar een vertrouwd apparaat van jou wordt gestuurd om in te kunnen loggen. Hackers hebben dan aan je gebruikersnaam en wachtwoord alleen niet meer genoeg om toegang tot je account te krijgen. Daarnaast heb jeen authenticatie-app of gezichtsherkenning (biometrische authenticatie). Naast de toegangscode bestaat er bijvoorbeeld ook een fysieke beveiligingssleutel als security key.

  De eerste stap van inloggen in twee stappen is natuurlijk je wachtwoord. Zorg voor een sterk en uniek wachtwoord. Meer over veilige wachtwoorden vind je hier.

  Hier lees je meer over inloggen in twee stappen.  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad