SluitenZoeken sluiten

Wat is iDIN?

iDIN is een dienst die ontwikkeld is door de banken. Je kunt met iDIN veilig en op dezelfde manier inloggen bij overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen en webwinkels. Je gebruikt namelijk de veilige en vertrouwde inlogmethode van jouw bank. Zo hoef je veel minder gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. Met iDIN maak je jezelf via jouw eigen bank online bekend bij een instelling of bedrijf, met de manier van inloggen zoals je die gewend bent van je eigen bank, zoals met een random reader, TAN-code of identifier. Net als bij internetbankieren word je omgeleid naar een beveiligde inlogpagina van jouw bank. De inlogmiddelen worden dus bij jouw eigen bank gebruikt en belanden niet bij andere organisaties.

Antwoord:

  • print

    iDIN: Veel gestelde vragen

    Heb je nog meer vragen over iDIN? Ga dan naar de website van iDIN. In de rubriek 'Veel gestelde vragen'* vind je antwoord op al je vragen. Ook kun je op deze website meer lezen over de achtergronden en initiatiefnemers van iDIN.

    *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad