SluitenZoeken sluiten

Iemand wil mijn bankrekening of pinpas gebruiken

Criminelen proberen, met name jongeren, te verleiden om hun bankrekening of pinpas af te staan. Tegen een vergoeding gebruiken de criminelen de rekening en pas om gestolen geld weg te sluizen. Je wordt een geldezel genoemd als je hieraan meewerkt. Daarnaast ben je ook medeplichtig aan een strafbaar feit. Ga hier dus nooit op in. Hoe verleidelijk het aanbod ook is en hoe erg je het geld ook nodig hebt. De (financiële) gevolgen wegen nooit op tegen het beloofde voordeel. Als geldezel word je namelijk altijd gepakt. De bankrekening en pinpas staan namelijk geregistreerd op jouw naam.

Oplossing:

  • print

    Word geen geldezel

    Onder de naam 'Hou je pinpas voor jezelf – word geen geldezel' zijn de Nederlandse Vereniging van Banken en de politie een campagne begonnen om jongeren bewust te maken van pinpasmisbruik en de rol van geldezels. Op de campagnewebsite www.pasopjepas.nl* vind je ook als niet-jongere veel informatie over deze vorm van oplichting en tips & tricks om geen geldezel te worden.

    *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad