SluitenZoeken sluiten

Waar moet ik op letten bij online geldzaken?

Online je geldzaken regelen of betalen met je mobiel kan tegenwoordig heel makkelijk en snel. Maar er vindt ook veel fraude plaats online. Jongeren kunnen slachtoffer worden van identiteitsfraude of bijvoorbeeld online spullen kopen bij een neppe webshop.

Antwoord:

print
 • Jongeren en online geldzaken

  Een tikkie, betaalverzoek of overmaken via de app: tegenwoordig kan je heel snel en makkelijk online geld overmaken. Super handig, maar het is wel belangrijk dat je dit op een veilige manier doet. Veiligbankieren.nl is een campagne gestart* met tips voor jongeren om goed giraal te gaan:

  • Bescherm je codes zodat niemand deze weet. Van pincode tot (inlog)codes voor mobiel bankieren: houd ze geheim. Let op dat niemand meekijkt als je codes intikt. Ook op je mobiel.
  • Houd de apparaten waarmee je internetbankiert up-to-date. Vaak kan je instellen dat dit automatisch gaat. Lees hier meer over het updaten van je apparaten*.
  • Check minimaal elke twee weken via je online bankierenapp of je bankrekening nog in orde is. Controleer of er geen betalingen zijn gedaan zonder jouw toestemming.
  • Neem direct contact op met je bank als je tegen een probleem aanloopt, bijvoorbeeld als je telefoon gestolen is of als je vermoedt dat iemand je beveiligingscodes weet of gebruikt.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad