SluitenZoeken sluiten

Waar kan ik Meldknop.nl voor gebruiken?

Jongeren maken intensief gebruik van internet om te mailen, chatten, gamen en videobellen. Dat gaat niet altijd goed. Veel jongeren krijgen te maken met vervelende ervaringen op internet. 

Antwoord:

 • print

  Meldknop.nl voor jongeren met nare online ervaringen

  Jongeren en hun ouders
  De website Meldknop.nl* is er speciaal voor jongeren die vervelende ervaringen op internet hebben, bijvoorbeeld:

  • Lastiggevallen worden
  • Gepest worden
  • Misbruikt worden via de webcam
  • Vervelende filmpjes of foto's die online staan
  • Internetoplichting

  Jongeren en hun ouders kunnen er snel en eenvoudig informatie inwinnen. De website geeft inzicht in wat wel en niet mag. Ook lezen jongeren er hoe ze - anoniem - advies en hulp kunnen inwinnen bij betrouwbare en professionele instanties, en wanneer en hoe ze aangifte kunnen doen bij de politie.

  Hulpinstanties
  Heeft een jongere te maken met een ernstige internetervaring, dan zal de hulpinstantie contact zoeken met de socialemediapartij waarop het zich afspeelde. Loopt de hulpinstantie vast in het klachtensysteem van de socialemediapartij, dan kan de hulpinstantie gebruikmaken van de directe noodlijn van Meldknop.nl. Meldknop.nl kan vervolgens haar zogenoemde trusted flagger-status gebruiken om het geval met voorrang onder de aandacht te brengen van de socialmediapartij.

  *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad