SluitenZoeken sluiten

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind veilig de webcam gebruikt?

Een webcam is handig en leuk. Kinderen kunnen ermee met vriendjes chatten of met oma en opa die verder weg wonen. Helaas kunnen de webcambeelden van je kind ook misbruikt worden.

Antwoord:

  • print

    Veilig gebruik van een webcam

    Ten eerste is het heel belangrijk om de computer die je kind gebruikt met de webcam, goed te beveiligen waardoor deze niet gehackt kan worden. Want als de webcam van je kind gehackt wordt, kan je kind ongemerkt worden gefilmd door een cybercrimineel. Als je kind net seksueel getint contact had via de webcam met een vriendje of vriendinnetje, dan kan de cybercrimineel de opgenomen beelden bijvoorbeeld verspreiden over het internet.

    Licht je kind ook goed in over de mogelijke risico's van het gebruik van een webcam als deze wordt gebruikt voor seksueel getint contact met vriendjes en vriendinnetjes. Want het kan zomaar zijn dat het uit gaat en dat een vriendje of vriendinnetje uit jaloezie de seksueel getinte opname online zet. Je houdt webcammen handig en leuk voor je kind als het er verstandig mee weet om te gaan.