SluitenZoeken sluiten

Wat is de wachtwoordhulp van Veilig internetten?

Sterke wachtwoorden gebruiken is van groot belang om te voorkomen dat hackers ze kunnen kraken en toegang krijgen tot jouw persoonlijke bestanden en gegevens. Met de wachtwoordhulp van Veilig internetten zie je of je het hackers lastig genoeg maakt.

Antwoord:

print
 • Wachtwoordhulp van Veiliginternetten

  De wachtwoordhulp van Veiliginternetten is een zogeheten add-on die je eenmalig hoeft te downloaden voor de die je gebruikt. Als je dat hebt gedaan, verschijnt de wachtwoordhulp steeds als je een website bezoekt waar je inlogt of een wachtwoord aanmaakt. De wachtwoordhulp laat je dan direct zien hoe sterk je wachtwoord is. 

  De wachtwoordhulp werkt op basis van de meest recente veiligheidsstandaard. Je bent dus altijd up-to-date met de veiligheid van je wachtwoord. Ook krijg je tips om je wachtwoord sterker te maken en veilig te bewaren. 
   
  Download de add-on
  Je kunt de wachtwoordhulp gratis downloaden in de webwinkel van de browsers Google Chrome en Mozilla Firefox:

  Let op: download deze add-on alleen in de webwinkel van je browser en kijk daarbij of Veilig Internetten de ontwikkelaar is.

  Hoe werkt de add-on?
  De add-on:

  • checkt puur en alleen in je browser;
  • slaat zelf geen wachtwoorden op en stuurt deze ook niet door;
  • werkt op wachtwoordvelden in formulieren en leest de toetsaanslagen uit, conform de mogelijkheden en voorwaarden die de browsers voor extensies stellen;
  • is gebaseerd op een algoritme dat open source is. Je kunt het volledig bekijken in deze blog*.

  *Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.