SluitenZoeken sluiten

Hoe regel ik het digitale nalatenschap van X-account (Twitter) op?

X (voorheen Twitter) biedt nabestaanden de mogelijkheid het account van hun overleden dierbare te laten verwijderen. Het is niet mogelijk om je X-account voor te bereiden op jouw eventuele overlijden zoals bijvoorbeeld wel kan bij je Facebookaccount. X heeft een formulier ontwikkeld om aan te geven dat iemand is overleden. Helaas is dit formulier niet beschikbaar in het Nederlands, maar wel in het Engels. 

Direct doen (of laten):

 • print

  Ik wil X (voorheen Twitter) doorgeven dat iemand is overleden

  Het account laten verwijderen kan via de volgende stappen:

  • Ga naar het formulier van help.twitter.com

   Ga naar het formulier help.twitter.com/forms/privacy

  • Klik op de derde optie

   “I want to request the deactivation of a deceased or incapacitated person's account” (ik wil een account deactiveren van een overledene).

  • Vul informatie in over de oorspronkelijke accounteigenaar

   Hier vul je informatie in over het account dat je wil laten verwijderen zoals de accountnaam en de naam van de oorspronkelijke eigenaar van de account.

  • Vul je eigen gegevens in

   In deze stap geef je aan wat je relatie tot de oorspronkelijke eigenaar is en geef je je naam en e-mailadres door. 

  • Wacht op een mail van Twitter om aanvullende informatie te verschaffen.

   Nadat je het formulier hebt ingevuld, zal X via email contact opnemen. X zal dan vragen om aanvullende informatie zoals een overlijdensakte en een kopie van je identiteitsbewijs. Wanneer je deze ook hebt aangeleverd, wordt het verzoek verder in behandeling genomen. Als alles klopt en je inderdaad degene bent die hier een besluit over mag nemen, zal het account uiteindelijk verwijderd zal worden.