SluitenZoeken sluiten

Iemand doet zich voor als mijn bedrijf op sociale media

Als iemand zich als jouw bedrijf voordoet op sociale media is dat enorm vervelend. Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand dezelfde bedrijfsnaam heeft omdat naam veel voorkomt. In dat geval kan het verwarrend zijn, maar kun je niet zoveel doen: die ander heeft namelijk net zoveel recht op zijn eigen naam als jij. Maar als iemand zich echt voordoet als jouw bedrijf, bijvoorbeeld door je logo en adres te gebruiken, kun je daar wat aan doen.

Voor meer informatie over hoe je te weren tegen cybercrime kan je ook kijken www.digitaltrustcenter.nl*. De missie van het Digital Trust Center is om ondernemend Nederland te helpen zich te weren tegen cybercrime. 

 

*Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.

Oplossing:

  • print

    Melden dat iemand zich als jouw bedrijf voordoet op sociale media

    Als iemand zich op sociale media als jouw bedrijf voordoet, kun je dat rapporteren. De sociale media hebben hiervoor een speciale pagina op hun website. Klik op een van de onderstaande links om deze pagina te bezoeken. 

    *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad