Speel de Alert Online Pubquiz

Welke collega weet het meest van online veiligheid

Hoe bewaar je je wachtwoorden veilig? Wat weet jij van malware? Hoe veilig is een openbaar netwerk?" Hoe denk jij dat jouw organisatie scoort op deze en andere vragen? En welke collega weet het meest van online veiligheid? Test het uit door middel van de Alert Online Pubquiz.
Vraag het Pubquizpakket aan*
SluitenZoeken sluiten

Pubquiz Alert Online

Het is casual, fun, hartstikke nuttig én een leuke invulling voor de vrijdagmiddagborrel! De Alert Online pubquiz maakt op een ontspannen, leuke en interactieve manier veiligheidstopics bespreekbaar, waarin een “serieus” onderwerp op een speelse manier wordt gebracht .

Twee Pubquizzen

Er zijn dit jaar 2 Pubquizzen beschikbaar.

  • De editie 2022 - een doorslaand succes met niet al te moeilijke vragen, maar met veel toffe feitjes. Aan het eind van de pubuiz is er niet alleen een winnaar maar heeft iedereen nieuwe dingen geleerd over de eigen cybersecurity.
  • De editie 2023 - met deze editie is aan het eind van de pubquiz duidelijk wie de aangewezen Digitale Hulpverlener is in jouw bedrijf.

Durf jij het aan?

Pubquiz Alert Online - Zo doe je dat

Iconen - _Alert Online - Feedback.png

Is het moeilijk te organiseren?

Nee hoor! Je krijgt van ons (gratis) toegang tot de quiz, een beschrijving hoe je het lekker simpel kan voorbereiden en zelfs een document met heel veel achtergrondinformatie én extra vragen die je kan stellen! Zo kan écht iedereen -van junior beleidsmaker tot ICT expert, van communicado tot secretaris - deze pubquiz hosten!

Iconen - _Alert Online - Laptop.png

Hoe werkt het?

Je speelt de pubquiz in de eigen organisatie. degene die de organisatie op zich neem zoekt een De pubquiz-host of pakt zelf die rol op. Je plant een datum in en trommelt alle collega’s op. Zorg voor wat te drinken en een lekkere versnapering. beter nog, speel het gewoon tijdens de vrijdagmiddagborrel.

De collega’s worden verdeeld in teams (ongeveer 3 tot 4 collega’s per team). Per team is één mobiele telefoon nodig om mee te kunnen spelen. Via een groot scherm spelen jullie de pubquiz. De pubquiz-host stelt de vragen en de teams moeten het juiste antwoord zo snel mogelijk geven. Hoe sneller je het juiste antwoord geeft, hoe meer punten je verdient! Het team dat eindigt met het hoogste puntenaantal is de winnaar van jullie bedrijf.

Iconen - _Alert Online - Feedback.png

Wat heb ik nodig?

  • Een enthousiaste pubquiz-host
  • Fanatieke collega’s
  • Internetverbinding
  • Een scherm
  • Een (gratis) account bij Kahoot

Delen op social media

We vinden het leuk om op social media zoveel mogelijk aandacht te generen voor online veiligheid. Heb je een foto gemaakt tijdens het spelen van de pubquiz? Dan zien we deze graag terug te zien op social media! Wel even vragen aan je collega's vragen of ze dat oké vinden natuurlijk! Wij delen het dan ook graag weer, voeg #cybersecuritymaand toe in de captions. En wil je andere organisaties, of klanten, uitdagen om te testen hoe Alert Online zij zijn? En of ze beter of slechter scoren dan jullie? Tag ze in de comments!

Voor vragen en informatie kan je contact opnemen met info@alertonline.nl.