Woensdag Ongehacktdag

Woensdag Ongehacktdag

Jouw wekelijkse check tegen hacks

Op Woensdag Ongehacktdag wordt elke woensdag aandacht gegeven aan cybersecure gedrag. Dit varieert van opvallende campagnevideo's, bewustwording cases in de vorm van sliders tot korte praktische tips.
SluitenZoeken sluiten

Over de campagne Woensdag Ongehacktdag

De campagne is een initiatief van

  • Alert Online (partnernetwerk gericht op cyberweerbaarheid) en
  • Veiliginternetten.nl (online platform met tips, tricks en stap voor stap uitleg over veilig internetten)
  • en is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het idee achter de campagne is dat zoveel mogelijk partners van Veiliginternetten en Alert Online de makkelijk te delen content gaan inzetten. Om zo met het hele netwerk cybersecure gedrag te promoten.

Dus iedere woensdag even nadenken over een kleine verandering in je gedrag om zo je eigen online veiligheid te vergroten. Met een veilige wachtwoordzin bijvoorbeeld. Of om toch inloggen in twee stappen (2FA) in te stellen voor dat ene account.

De campagne bestaat uit 2 flights met elk een eigen thema:

  • Inloggen in twee stappen (2Fa of tweestapsverificatie)
  • Veilige Wachtwoorden/ Wachtwoordmanager

Per thema zijn er 3 video's en 8 feitjes.

Thema's Woensdag Ongehacktdag

Ongehacktdag-icoon

Inloggen in twee stappen (2FA)

Als je tweestapsverificatie instelt, voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je apps en je accounts. Door een extra stap in te voegen, ben je beter beveiligd tegen hacken. Is dit moeilijk? Nee, het is zelfs zo gedaan.

Ongehacktdag-icoon

Wachtwoorden (en een wachtwoordmanager)

Je wachtwoord is een belangrijke beveiliging van je apparaten, zoals je computer, tablet, en telefoon. Dat geldt natuurlijk ook voor je accounts en apps. Op Woensdag Ongehacktdag geven we je iedere woensdag een tip om je wachtwoorden veiliger te maken.

Over de campagne

De campagne is een initiatief van Alert Online en Veiliginternetten.nl en is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.


Partners van deze campagne