Doe je updates

Hou je slimme apparaten slim, zodat ze geen domme dingen doen.

Het updaten van je slimme apparaten is super belangrijk voor hun werking en veiligheid. Denk aan je router, beveiligingscamera's en slimme verlichting: die zijn vaak online en kunnen het doelwit worden van cybercriminelen als je ze niet bijhoudt. Updates geven je niet alleen nieuwe functies, maar vaak ook betere beveiliging. Zonder updates kunnen je apparaten trager worden, minder goed werken, of zelfs gehackt worden. Zorg dus dat je regelmatig checkt op updates en deze meteen installeert. Zo haal je het beste uit je apparaten en hou je je huis veilig.


Doe de Huis IQ test
SluitenZoeken sluiten

Hou jij je apparaten slim?

Slimpie_UPDATE

Update je nieuwe apparaten direct

Een nieuw apparaat kan een aantal updates achterlopen. Dus als je een nieuw apparaat gebruikt, check gelijk even of er een update beschikbaar is. Dan haal je alles uit je apparaten en beveilig je jezelf.

Slimpie AWKWARD

De zwakste schakel is vaak je router

Van alle slimme appraten wordt de router het vaakst vergeten. Via je router kunnen cybercriminelen toegang krijgen tot andere slimme apparaten in je huis. Zorg ervoor dat je de router beveiligt met de laatste update. 

Slimpie-Happy

Doe de Huis IQ test

Is jouw huis wel zo slim als je denkt? Doe de Huis IQ Test en check hoe slim jouw apparaten écht zijn. En ontdek hoe je ze slim houdt.

Hoe slim zijn jouw apparaten nou écht?

“Onze huizen worden steeds slimmer. Maar waarom noemen we die apparaten eigenlijk ‘slim’? En zijn ze het ook echt? Doe de Huis IQ Test en check hoe slim jouw apparaten zijn en ontdek hoe je ze slim houdt.”

Deze vrolijke Smart Speaker wil weten wat jij in huis hebt en stelt je een paar serieuze vragen over je apparaten. Na een paar minuten weet jij je score en krijg je een paar nuttige tips.

  • Korte quiz van 6 vragen
  • Check welke slimme apparaten je in huis hebt
  • En ontdek jouw persoonlijke Huis IQ

Doe de Huis IQ test

Je slimme apparaten updaten

DJU_Slimpie_Grumpy

Zo update je je slimme apparaten

Stap 1. Open de app van je slimme apparaat.

Stap 2. Kijk bij ‘Instellingen’.

Stap 3. Klik daar op ‘Updaten’.

Stap 4. Stel ‘Automatisch updaten’ in.

Slimpie_SAD_00000

Automatisch updaten niet mogelijk?

Soms is automatisch updaten niet mogelijk. Zet dan een herinnering in je agenda om elke 1e dag van het nieuwe kwartaal je updates te checken.

Slimpie-Happy

Update direct

  • Krijg je een melding om een update te doen? Doe het direct.
  • Heb je geen app van je slimme apparaat? Ga dan naar de website van de fabrikant en zoek op 'update'.

Cool hè? Zo'n slim huis

Hou je apparaten slim zodat ze geen domme dingen doen.
Lees meer

Zorg dat je geen strafschop mist

Update je smart TV
Lees meer

Cool hè? Zo'n slim huis

Hou je apparaten slim zodat ze geen domme dingen doen.
Lees meer

Zorg dat je geen strafschop mist

Update je smart TV
Lees meer

Misverstanden over updaten van slimme apparaten

Slimpie-GLTICH_00000

Je apparaten worden automatisch geüpdatet

Nee, dat is niet altijd waar. Een aantal apparaten zoals je router en je slimme thermostaat wordt automatisch geüpdatet. Maar er zijn ook slimme apparaten waarbij dat niet automatisch gebeurt. Je kan dit wel vaak zelf instellen.

Gelijk doen:

  • Stel automatisch updaten in;
  • Kan dat niet, zet een herinnering in je agenda om twee keer per jaar je updates te checken
Slimpie_SCARED

Ik krijg een melding als ik een update moet doen

Dat is niet altijd zo. Veel apparaten sturen een melding dat je een update moet doen. Maar dat is niet bij alle apparaten zo ingesteld. Je kan bij veel apparaten wel instellen dat ze automatisch geüpdatet moeten worden. Blijven opletten dus!

Gelijk doen:

  • Stel automatisch updaten in;
  • Kan dat niet, zet een herinnering in je agenda om elke 1e dag van het nieuwe kwartaal je updates te checken.
Slimpie BLUSH

Nieuwe apparaten hebben geen update nodig

Er is wel degelijk een kans dat je nieuwe apparaat meteen een update nodig heeft.Ze kunnen soms al even in de winkel liggen en hebben direct een update nodig. Anders maakt dit ze een makkelijke prooi voor internetcriminelen.

Gelijk doen:
Neem even de tijd om ze te updaten en blijf ze ook in de toekomst op updates checken. Zo houd je niet alleen je apparaat in topvorm, maar ook je huis veilig en beschermd.

Campagne "Doe je updates"

Met de campagne ‘Doe Je Updates’ wil het ministerie van Economische Zaken (EZ) Nederlanders bewust maken van het belang van het regelmatig updaten van hun slimme apparaten. Slimme apparaten die niet tijdig geüpdatet zijn, zijn minder betrouwbaar en functioneren mogelijk niet goed. Daarom is het van belang dat gebruikers deze apparaten van de laatste updates voorzien en dit regelmatig blijven doen.


Een initiatief van: