Manieren voor inloggen in twee stappen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor tweestapsverificatie

Met inloggen in twee stappen (tweestapsverificatie) voeg je een tweede beveiligingslaag toe aan je accounts. Hiermee heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Er zijn verschillende manieren om dit in te stellen. Per app en apparaat kan dit verschillen.
SluitenZoeken sluiten

Op welke manieren kan je inloggen in twee stappen gebruiken

icoon authenticatieapp in twee stappen inloggen

Authenticatie-app

Je gebruikt één app die je koppelt aan verschillende accounts. Zodra je inlogt genereert de app een unieke code die je moet invullen bij het inloggen op je account.

Als je kan kiezen voor tweestapsverificatie via authenticatieapp of via SMS, kies dan altijd voor de app. Dit is namelijk de meest veilige optie van de twee.

icoon pincode in twee stappen inloggen tweestapsverificatie

Pincode

Om een app (applicatie) te beveiligen met tweestapsverificatie gebruik je vaak een pincode. Zo zijn apps voor thuisbankieren naast een wachtwoord vaak beveiligd met een pincode. Ook voor WhatsApp is de tweede beveiligingslaag een pincode.

icoon gezichtsherkenning in twee stappen inloggen

Biometrische herkenning

Biometrische authenticatie is inloggen via je vingerafdruk, een irisscan of een gezichtsscan. Dat betekent dat je je apparaat of account ontgrendelt door je vinger, oog of gezicht te gebruiken.

icoon sms inloggen in twee stappen

SMS

Als je inloggen in twee stappen hebt ingesteld via sms dan krijg je bij het inloggen een sms gestuurd. Hierin staat een verificatiecode die je moet invullen.

Als je kan kiezen voor verificatie via SMS en via authenticatieapp, kies dan altijd voor de app. Dit is namelijk veiliger dan SMS.