SluitenZoeken sluiten

Campagne “Doe je updates” weer van start

19-12-2022

Voorkom een hack, doe de Update-check

Updates zorgen ervoor dat slimme apparaten én data veilig blijven. Daarom is het updaten van je slimme apparaten zo belangrijk. Om iedereen in Nederland op te roepen om je slimme apparaten te updaten, is er de campagne Doe je updates.

Updates voorkomen dat internetcriminelen bij je inbreken. Daarom is het belangrijk regelmatig te checken of er nog updates voor slimme apparaten klaarstaan. Veel slimme apparaten worden niet automatisch geüpdatet. Ook krijg je niet altijd een melding als er een update klaarstaat. Door al je slimme apparaten te updaten, beveilig je je apparaten, je netwerk en de bestanden en foto’s die in het netwerk te vinden zijn.

Hoe komt een internetcrimineel dan precies binnen? 

Een internetcrimineel zoekt – net als een inbreker – naar de makkelijkste manier om binnen te komen. Vaak komen ze binnen doordat oude software op je slimme apparaten beveiligingslekken bevat. Om de vergelijking met een inbraak te maken: de voordeur van je slimme apparaat staat dan eigenlijk op een kier. Zo kunnen internetcriminelen bij je binnenkomen.

Je apparaten updaten? Dat doe je zo

Om updates op je slimme apparaten te doen, doorloop je de volgende stappen:

   • Stap 1: Open de app van je slimme apparaat.
   • Stap 2: Kijk bij ‘Instellingen’.
   • Stap 3: Klik daar op ‘Updaten’.
   • Stap 4: Stel ‘Automatisch updaten’ in.
    Soms is automatisch updaten niet mogelijk. Zet dan een herinnering in je agenda om elke 1e dag van het nieuwe kwartaal je updates te checken.