SluitenZoeken sluiten

Campagne ‘Laat je niet interneppen’ in de Telegraaf

23-12-2023

De campagne ‘Laat je niet interneppen’ van veiliginternetten.nl krijgt aandacht. Projectleider Esther Mieremet is geïnterviewd door de Telegraaf.

Twee miljoen mensen krijgen jaarlijks te maken met cybercrime. De campagne ‘Laat je niet Interneppen’ wil mensen helpen om online misleiding te herkennen én te voorkomen. Cybercriminelen misbruiken heel gewone menselijke eigenschappen om slachtoffers te manipuleren. ‘De ene keer is het een telefoontje van ‘de bank’, of van een ‘helpdesk’ in een ver land’, zegt Esther Mieremet van in de Telegraaf. ‘Een andere keer is het een mailtje van ‘de overheid’, of een appje van een kleinkind in nood.’ Natuurlijk bestaat daar een enorme variatie in, maar er zijn ook duidelijke patronen. Zo spelen cybercriminelen veelal in op nieuwsgierigheid, hebberigheid, behulpzaamheid en angst.

Lees verder op de website van de Telegraaf*.

Laat je niet interneppen

Twijfel je of de afzender van een bericht echt is? Klik of swipe het bericht dan weg en neem zelf contact op met het bedrijf of de persoon. Kijk voor meer tips op

*Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.