SluitenZoeken sluiten

De Cybersecuritymaand is gestart

01-10-2021

Het is 1 oktober! Dat betekent dat de Europese Cybersecuritymaand officieel van start is! Onze partners hebben weer een hele hoop leuke en leerzame activiteiten georganiseerd.

Deze week begon de cybersecuritymaand stiekem al met onder andere The ONE Conference en Hâck The Hague.

Hâck The Hague was volop in het nieuws over de twee grote kwetsbaarheden die ethische hackers tijdens het evenement hebben gevonden in de ICT-omgeving van de gemeente Den Haag. Het doel van dit jaarlijkse evenement is om te kijken waar de gemeente en haar toeleveranciers kwetsbaar zijn voor criminele hackers en om het bewustzijn over cyberveiligheid bij bewoners, ondernemers en medewerkers te vergroten.

De ONE Conference is de jaarlijkse Cybersecurity conferentie, georganiseerd door het NCSC, de gemeente Den Haag en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit jaar vond de ONE voor het eerst plaats in een hybride vorm. Het World Forum werd weer gevuld met enthousiaste bezoekers en ook op het online platform hebben bijna 1000 mensen de ONE bezocht en de presentaties bijgewoond.

Komende maandag 4 oktober trappen we officieel af met onze partners tijdens de Alert Online Kick-Off. Ieder jaar doet het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoek naar de mate waarin Nederlands ‘veilig online’ zijn. De resultaten van 2021 zullen tijdens de kick-off worden gepresenteerd. Daarnaast geven Tom de Bruyne en Klaas Dijkhoff een Masterclass Gedragsverandering & Cybersecurity. Je kunt je nog aanmelden! https://www.onlineseminar.nl/ecp/

Ben je benieuwd naar wat alle partners organiseren tijdens de Cybersecuritymaand? Kijk dan even op de activiteitenkalender. Je kunt hier ook nog je activiteit aanmelden.