SluitenZoeken sluiten

De Media Ukkie dagen zijn weer gestart

28-03-2022

MUD2022

Tijdens de Media Ukkie dagen (25 maart tot en met 1 april) wordt er aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding – thema van MUD2022 is ‘swipe, stap sprong’. Binnen dat thema wordt er antwoord gegeven op vragen over media-opvoeding. Vragen als: Mag mijn kind alleen op een tablet of is samen beter? Hoe zet je media in zodat je kind er ook iets van leert en sprongen maakt.

Iene Miene Media 2022

Ieder jaar wordt er onderzoek gedaan naar het mediagebruik in gezinnen met jonge kinderen – Iene Miene Media. Dit onderzoek wordt gepubliceerd tijdens de Media Ukkie Dagen. Uit het onderzoek van 2022 blijkt dat ouders mediaopvoeding steeds minder belangrijk vinden.

Mediaopvoeding is onder ouders van kinderen van 0 t/m 6 jaar geen urgent onderwerp. Bij maar liefst driekwart van de ouders staat mediaopvoeding op de laatste plaats – na gezonde voeding, voldoende bewegen, sociaal gedrag en hygiëne. Ook zijn ouders zich onvoldoende bewust van de schadelijke langetermijneffecten van mediagebruik. Dit blijkt uit het Iene Miene Media-onderzoek 2022* dat afgelopen vrijdag tijdens de start van de Media Ukkie Dagen is gepresenteerd.

Werk aan de winkel dus! Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt daarom aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Meer weten aan mediaopvoeding? Kijk op mediaukkiedagen.nl*

Meer over dit onderwerp