SluitenZoeken sluiten

Dubbel beveiligd is dubbel zo veilig

06-02-2024

Met tweestapsverificatie beveilig je je e-mail en andere accounts tegen hacking. Maar slechts een kwart van de Nederlanders gebruikt inloggen in twee stappen voor e-mail en 15% voor social media-accounts. Daarom is het ministerie van Justitie en Veiligheid de campagne ‘Dubbel beveiligd is dubbel zo veilig’ gestart, waarmee het ministerie Nederlanders wil stimuleren om deze extra beveiliging in te stellen.

Je e-mail geeft toegang tot van alles

Tegenwoordig is het bij veel platformen, van social media tot webshops, mogelijk om via e-mail een gebruikersnaam en of wachtwoord te wijzigen. Een gehackt e-mailaccount kan dus grote gevolgen hebben voor andere accounts en zorgen voor bijvoorbeeld financiële schade, reputatieschade of accountdiefstal.

Inloggen in twee stappen

Tweestapsverificatie is inloggen in twee stappen. Je logt in op een website of app met een combinatie van authenticatievormen: vaak ‘iets dat je weet’, zoals je wachtwoord of pincode, in combinatie met ‘iets dat je hebt of bent’, zoals je telefoon of een vingerafdruk. Dat betekent dat zelfs als je wachtwoord bekend is bij een cybercrimineel, deze nog steeds niet zomaar kan inloggen op jouw accounts.

Zo stel je tweestapsverificatie in

Als je tweestapsverificatie instelt, voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je apps en je accounts. Door een extra stap in te voegen, ben je beter beveiligd tegen hacken. Zo doe dit.

Naar de campagnepagina: Dubbel beveiligd is dubbel zo veilig.