SluitenZoeken sluiten

Maart is de Maand van de Digitale Fitheid

15-03-2023

Steeds meer mensen kijken voor hun werk meer dan vier uur per dag naar een scherm. Bijvoorbeeld voor het versturen van mailtjes, vergaderen in Teams, beheren van systemen, lezen van nieuws en het opzoeken van informatie. Digitaal werken vraagt nogal wat van ons. Willen we dat op een gezonde manier (blijven) doen, dan is het belangrijk dat we digitaal “fit” zijn. Om die reden is maart uitgeroepen tot de Maand van de Digitale Fitheid.

Digitale fitheid bestaat uit vijf pijlers: digitaal bewustzijn, digitale hygiëne, digitale vaardigheden, persoonlijk kennismanagement en persoonlijke groei met behulp van technologie. Door je digitale fitheid te vergroten, kun je efficiënter te werk gaan, en kost je werk minder tijd en minder inspanning.

In maart organiseren partners en ambassadeurs op verschillende plekken in het land workshops en kennissessies die zich richten op een (of meerdere) van deze pijlers. Ook delen zij tips, lessen, concrete hulp én aandacht.

Vergroot je digitale fitheid met de 5 basistips voor online veiligheid

Op veiliginternetten.nl staan we stil bij de 5 basistips voor online veiligheid. Want ook dat is digitale fitheid: je zo veilig mogelijk bewegen op het internet. Door deze vijf acties uit te voeren, zorg jij ervoor dat je online basisveiligheid op orde is.

  • Zorg voor veilige wachtwoorden en stel inloggen in twee stappen in;
  • doe je updates;
  • gebruik een virusscan;
  • maak regelmatig een back-up;
  • en altijd: eerst checken dan klikken.

Kijk op https://veiliginternetten.nl/campagnes/maand-van-digitale-fitheid/ voor meer informatie.