SluitenZoeken sluiten

Meta gaat AI-modellen trainen met Facebook- en Instagramposts

21-06-2024

Vanaf eind juni gaat Meta Facebook- en Instagramposts gebruiken om AI te trainen. Dat schrijft het bedrijf in het nieuwe privacybeleid. Meta wil meer AI-functies, zoals een chatbot en een programma waarin je afbeeldingen kunt maken, gaan uitbrengen in de apps.

Om deze AI-modellen te trainen wil Meta jouw berichten, foto’s, bijschriften en chatberichten gebruiken. Je persoonlijke berichten worden niet gebruikt voor het trainen van AI.

Hoe voorkom je dat jouw foto's worden gebruikt?

Je kunt tot 26 juni 2024 bezwaar maken tegen het gebruik van jouw gegevens voor AI-training. In de e-mail van Meta over het nieuwe privacybeleid staat een link onder ‘het recht om bezwaar te maken’.

Via deze link kom je bij een formulier waarin je het land waar je woont, het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld, en jouw reden voor bezwaar moet invullen. Meta vraagt je te beschrijven welke invloed deze verwerking op je heeft. Hier kun je aangeven dat je niet wilt dat jouw gegevens worden gebruikt. Je ontvangt dan, als alles goed gaat, snel een bevestigingsmail dat je verzoek is goedgekeurd.