SluitenZoeken sluiten

Online ouderavond over het (online) welzijn van jongeren tijdens Corona

21-01-2021

Op dinsdag 9 februari is het Safer Internet Day.

Het Nederlandse Safer Internet Centre brengt deze dag onderzoeksresultaten uit met het thema online welzijn van kinderen in tijden van corona en het thema liefde en seksualiteit. 

In het kader van Safer internet Day organiseren ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en Safer Internet Centre in samenwerking met Bureau Jeugd en Media (BJM) op dinsdag 9 februari een online ouderavond over het (online) welzijn van jongeren in tijden van corona. Want hoe stel je grenzen aan het gamen, aan sociale media? Wat leer je ze over online grenzen qua liefde en seks? Hoe motiveer je ze om toch te leren? 

Freek Zwanenberg (BJM) gaat live in gesprek met twee experts over wat ouders kunnen doen om hun tieners beter te begeleiden in deze lastige tijden. Nienke Luijckx, zelf jongere en voorzitter van het LAKS, schetst een beeld van hoe Nederlandse jongeren zich op dit moment voelen. Met Jacqueline Kleijer (BJM), wordt ingegaan op de uitdagingen van mediaopvoeding en extra aandacht besteed aan het thema ‘liefde en seksualiteit online’. Tijdens de ouderavond wordt veel aandacht besteed aan de vragen van ouders die gesteld kunnen worden via de chat.

Hier kan je je aanmelden voor de online ouderavond* (via de website van ECP).

Safer Internet Day vieren we met de hele wereld

De Safer Internet Day-campagne vindt plaats over de hele wereld. Op de website van Safer Internet Day* vind je meer informatie over de geplande acties van European Safer Internet Centres, wereldwijde Safer Internet Day-comités en een reeks supporters van de organisatie en de industrie.

 

*Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

Meer over dit onderwerp