SluitenZoeken sluiten

Tel mee met Taal

15-04-2022

Tel mee met Taal

Afgelopen 1.5 jaar heeft Veiliginternetten.nl meegedaan aan het project tel mee met Taal van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, in samenwerking met de Alliantie Digitaal Samenleven. Daarin is onderzocht of je met innovatieve technologie mensen kan herkennen als ze digitaal minder vaardig zijn en of je digitaal minder vaardige mensen dan ook beter naar passende hulp zou kunnen leiden.

Zo konden bezoekers tijdelijk via een button direct bellen met de Digihulplijn. Via door Veiliginternetten.nl aangeleverde scripts werden mensen geholpen door vrijwilligers van de Digihulplijn op de onderwerpen inloggen in twee stappen (tweestapsverificatie) en wachtwoorden.

Het overkoepelende thema was 'Digitale Inclusie’, een belangrijk maatschappelijk onderwerp, want hoe zorg je dat iedereen mee kan blijven doen in een snel digitaliserende maatschappij en overheid? Gedurende het onderzoek zijn veel relevante ervaring en inzichten opgedaan, ook door de samenwerking met Veiliginternetten.nl.

In het rapport over dit onderzoek* vind je meer informatie.

*Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.