SluitenZoeken sluiten

Waar kan ik echt goed leren hacken?

Echt goed leren hacken is niet alleen technisch super erin worden, maar ook ethisch hacken. Zorg ervoor dat je niet strafbaar bent, maar juist echt iets goeds doet met jouw hacktalent.

Antwoord:

 • print

  Goed leren hacken

  Je kunt bij de volgende organisaties op de juiste manier leren hacken. Je bent dan niet strafbaar en maakt grote kans op een goede baan waarin je meehelpt cybercrime tegen te gaan en op te lossen.

  Stichting Cyberwerkplaats
  Ben je tussen de 16 en 25 jaar? Of ben je VMBO/ROC-student en mis je praktijkervaring in je opleiding? Stichting Cyberwerkplaats is op zoek naar enthousiaste jongeren die graag willen leren hacken en niet buiten bestaande schoolsystemen willen vallen zoals schoolverlaters en gamers. De Cyberwerkplaats wil het huidige tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt helpen te verkleinen.

  Kijk op de website van de Stichting Cyberwerkplaats* voor meer informatie.

  Hack in the Class
  Met lespakketten en het geven van workshops wil stichting Hack in the Class het onderwijs vooruit helpen en kinderen al op jonge leeftijd de mogelijkheid bieden vaardigheden te leren en inzicht te krijgen in de mogelijkheden en valkuilen van de digitale wereld. Materiaal en kennis van ‘Hack in the Class’ worden open-source gemaakt en zijn vrij beschikbaar voor scholen.

  Op de website Hack in the Class* kun je meer lezen over de activiteiten en het lesmateriaal.

  Hackerspaces
  In een hackerspace ontmoet je andere hacktalenten om van te leren, je kennis uit te wisselen en elkaar creatief te inspireren. Verspreid over Nederland zijn er verschillende hackerspaces. 

  Op Hackerspaces.nl* staat een compleet overzicht van alle hackerspaces en -organisaties die je kunt bezoeken.

  Opleidingen
  Je kunt op internet veel aanbieders vinden van opleidingen en trainingen tot Certified Ethical Hacker (CEH). Veel overheden en bedrijven vragen om een Ethical Hacker-certificering, zodat je kunt aantonen dat je de inhoudelijke kennis hebt en je je bewust bent van je ethische verantwoordelijkheden. Je kunt ook kijken naar IT-opleidingen waar je leert hoe je applicaties, netwerken en apparaten kunt beveiligen.

  *Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.