SluitenZoeken sluiten

Ik sla creditcardgegevens van klanten op

Steeds meer bedrijven verkopen hun producten ook via het internet. Ook voor kleine ondernemingen kan het aantrekkelijk zijn om een webwinkel te hebben. Je moet bij het ontwikkelen en het beheren van een webwinkel rekening houden met de veiligheid van de gebruikte hardware en software en je moet ervoor zorgen dat gegevens van klanten en betalingen op een veilige manier verwerkt worden.

Antwoord:

  • print

    Richtsnoeren Autoriteit Persoonsgegevens Beveiliging van persoonsgegevens

    De Autoriteit Persoonsgevens (AP) heeft richtsnoeren opgesteld voor de beveiliging van persoonsgegevens. Deze richtsnoeren leggen uit hoe de AP bij het onderzoeken en beoordelen van de beveiliging van persoonsgegevens de beveiligingsnormen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) toepast. De richtsnoeren vormen de verbindende schakel tussen het juridisch domein, met daarbinnen de eisen uit de Wbp, en het domein van de informatiebeveiliging, waarin de noodzakelijke kennis en kunde aanwezig is om daadwerkelijk aan die eisen te voldoen'. Je kunt de richtsnoeren lezen op de website van de AP*.

    *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad