Heeft mijn cloudprovider genoeg capaciteit om pieken in het gebruik op te vangen?

Tijdens drukke periodes, zoals het tijdvak waarin veel ondernemers aangifte bij de Belastingdienst doen, kan het voorkomen dat een provider veel internetverkeer te verwerken krijgt en de servers overbelast raken. Bespreek deze mogelijkheid van overbelasting met je provider en vraag of er maatregelen zijn genomen om dit te voorkomen. Leg eventuele afspraken over de beschikbare capaciteit vast in de overeenkomst met de cloudprovider. Dan kun je hiernaar verwijzen in het geval je toch te maken krijgt met onvoldoende capaciteit.

Antwoord:

print
  • Keurmerk Zeker-OnLine

    Zeker-OnLine is een onafhankelijk en transparant keurmerk voor online administratieve diensten. Het keurmerk staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit. Dat geldt niet alleen voor de applicatie die de administratieve gegevens verwerkt en waaruit financiële informatie voortkomt, maar ook voor het totaalpakket van de dienstverlening door de aanbieder die het keurmerk voor zijn oplossing heeft verworven. Als klant van een van de bij het keurmerk aangesloten diensten, mag je er op vertrouwen dat je eigenaar bent van jouw gegevens, dat je voortdurend zelfstandig hierover kan beschikken en dat de online administratieve dienst compliant is met de relevante wet- en regelgeving.

    Ga naar de website van Zeker-Online* voor meer informatie over het keurmerk voor online administratieve diensten en kijk welke aanbieders bij het keurmerk zijn aangesloten.

    *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad