SluitenZoeken sluiten

Is bankieren met een app veilig?

Je kunt internetbankieren via een op je computer of laptop, of via een app op je of .

Antwoord:

 • print

  Gebruik de app om te internetbankieren

  Mobiel bankieren en je bankrekening bekijken via een op je smartphone of tablet is veilig, zeker ten opzichte van internetbankieren via een browser op een openbaar .

  Beveilig je smartphone of tablet
  Uiteraard kun je dingen doen en laten om veiliger te bankieren met een app. Beveilig bijvoorbeeld je smartphone en tablet. Banken nemen zelf ook de nodige maatregelen zodat je veilig kunt bankieren met een app. Zo kun je bij de meeste banken alleen naar bekende rekeningnummers overmaken. Dit zijn rekeningnummers waarnaar je in de afgelopen periode geld hebt overgemaakt of die in je adresboek van je bank staan. Vaak zit er ook een maximum aan het bedrag dat je maximaal kunt overboeken. Op de website van je bank vind je meer informatie over de app en de veiligheid ervan. 

  Download de app
  In de kun je de bankierapp van je bank vinden en downloaden op je smartphone of tablet. Of kijk op de website van je bank:  

  Staat je bank er niet bij? Kijk dan op de website van de Betaalvereniging Nederland voor een uitgebreid overzicht van banken* die betaaldiensten verlenen en zelfstandig betaalproducten op de Nederlandse markt brengen.

  *Door op de links te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad