SluitenZoeken sluiten

AI

Wat is AI?

Artificial intelligence (kunstmatige intelligentie) is een technologie waarmee systemen bepaalde intelligentie krijgen om taken zelfstandig uit te voeren. Denk aan een app, computer of machine. Deze systemen hebben een zelflerend vermogen. Dit betekent dat ze zichzelf blijven ontwikkelen, zonder dat ze hiervoor speciaal geprogrammeerd zijn. AI biedt veel kansen en voordelen. Toch zien we dat AI ook gevaren en risico’s met zich meebrengt. Met name op het gebied van privacy en veiligheid. Daarom wordt op nationaal en internationaal niveau gewerkt aan regels en richtlijnen, zodat AI op een verantwoorde manier kan worden ingezet.

AI (artificial intelligence, kunstmatige intelligentie) kan nuttig en leuk zijn om te gebruiken. Maar het is goed om je bewust te zijn van de gevaren en risico’s die het met zich meebrengt. Hoe kun je AI veilig en verantwoord gebruiken?

Wees je bewust van de gevaren en risico’s

Lees ons artikel over de gevaren en risico’s van AI

Lees over de werking van AI

Probeer te begrijpen hoe het AI-systeem werkt. Dit kan je helpen om de resultaten beter te interpreteren. Dit kan je helpen om fouten te herkennen.

Wees je bewust van je privacy

Wees voorzichtig met welke informatie je met AI-systemen deelt. Lees ook de privacy-instellingen. En deel zo min mogelijk persoonlijke gegevens. Sommige AI-systemen kunnen persoonlijke informatie verzamelen zonder dat je het doorhebt.

Controleer de resultaten

AI-systemen kunnen fouten maken. Wees dus kritisch op de resultaten van AI en raadpleeg ook andere bronnen.