SluitenZoeken sluiten

Moet ik een website beveiligen met een beveiligingscertificaat (SSL-certificaat)?

Je website veilig houden is van groot belang voor jezelf en anderen. Zelf wil je geen virus of andere op je computer, smartphone of tablet hebben. En krijg je via je website persoonsgegevens binnen, dan moet je er ook voor zorgen dat niemand anders toegang tot deze gegevens kan krijgen.

Antwoord:

 • print

  Beveiligingscertificaat

  Je kunt op allerlei manieren persoonsgegevens van anderen binnenkrijgen via je website. Denk aan een betaal- of inlogmodule, reactiemogelijkheid bij een blog, aanmeldmogelijkheid voor een nieuwsbrief en een contactformulier. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verplicht je om deze gegevens op een veilige manier op te slaan, te verzenden en te ontvangen. Met welke techniek je dit precies doet, schrijft de wet niet voor. Een beveiligingscertificaat (SSL-certificaat) is wel een veilige mogelijkheid. Hiermee versleutel je alle gegevens van je websitebezoeker die van en naar je webserver verstuurd worden. Als een cybercrimineel de gegevens zou onderscheppen, kan hij ze in ieder geval niet lezen. Als je website een SSL-certificaat heeft, kan een websitebezoeker dit zien aan https in plaats van http in het webadres en aan het hangslotje in de adresbalk van de browser.

  Beveiligingscertificaat aanvragen
  Een beveiligingscertificaat voor je website kun je aanvragen bij je hostingprovider. Deze kan je ook vertellen welke soorten certificaten er zijn, welke je nodig hebt en wat het kost.

  Lees meer over certificaten in het factsheet van het Nationaal Cyber Security Centrum.

   

  *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad