SluitenZoeken sluiten

Hoe voorkom ik dat mijn kind vieze en gewelddadige filmpjes ziet op YouTube?

Veel filmpjes op YouTube zijn niet geschikt voor je kinderen, omdat er bijvoorbeeld geweld, seks, misbruik, discriminatie, alchohol of drugs in voorkomt. Je kunt ervoor zorgen dat je kind deze filmpjes niet te zien kan krijgen.

Antwoord:

 • print

  Schakel de Beperkte modus op YouTube in

  Als je de Beperkte modus inschakelt, filtert YouTube ongepaste video's op basis van de markeringen van de community, leeftijdsbeperkingen en andere signalen, en is voor alle talen beschikbaar. YouTube kan niet garanderen dat het filteren 100% foutloos werkt, maar voert wel voortdurend verbeteringen door.

  De Beperkte modus inschakelen:

  1. Login bij YouTube*met je Google-account. (Heb je geen Google-account, dan kun je deze hier* aanvragen.)
  2. Klik rechts bovenaan de pagina op het icoontje van je account.
  3. Ga in het menu naar 'Instellingen'.
  4. Klik onderaan de pagina op het dropdownmenu 'Beperkte modus.
  5. Selecteer aan.
  6. Klik op opslaan.

  Een uitgebreide uitleg door YouTube zelf kun je hier* vinden. Als de beperkte modus eenmaal is ingeschakeld, dan blijft deze actief – of je nu bent ingelogd of niet. Ook maakt het niet uit als een ander persoon inlogt op een ander YouTube-account. Je moet dan wel uitloggen met het account waarmee je de Beperkte modus hebt ingeschakeld. Anders kan iemand anders eenvoudig de Beperkte modus weer uitschakelen.

  De Beperkte modus schakel je uit door dezelfde stappen te volgen en nu op uitschakelen te klikken.

  Sinds februari 2019 is YouTube Kids beschikbaar. Je kan hiervoor een gratis app downloaden in de Play Store*of App Store*.

   

   

  *Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.