Ik zoek apps voor de computer

Net als op je tablet en smartphone kun je ook op een computer een app installeren. Het besturingssysteem Windows 8 van Microsoft wordt zelfs al standaard geleverd met apps waarmee je sociale netwerken onderhoudt, muziek luistert en documenten deelt. Voor de computer zijn betaalde en gratis apps beschikbaar. Download deze apps altijd in een officiële app store, zoals de Google Play Store en de Apple App Store. Let op: Niet alle apps zijn beschikbaar voor elk besturingssysteem. Sommige ontwikkelaars maken bijvoorbeeld wel een app voor iOS, Android en Windows 8, maar niet voor OS X.

Direct doen (of laten):

 • Download apps veilig

  Loop voordat je een app op je smartphone, tablet of computer installeert onderstaande checklist door. Hiermee voorkom je dat je een app uit onbetrouwbare bron installeert en de app meer rechten geeft dan je wilt. 

  1. Controleer de bron
   Ken je de ontwikkelaar en aanbieder van de app? Zo niet, probeer dan meer informatie te verzamelen. Bijvoorbeeld via Google of op consumentenwebsites.
  2. Populariteit
   Als een app 150.000 keer gedownload is, is de kans groot dat de app veilig en betrouwbaar is. Wees voorzichtiger als een app slechts 15 keer gedownload is.
  3. Lees de voorwaarden
   Lees goed de voorwaarden van de app om te kijken tot welke informatie en functionaliteit je de app toegang geeft. Zo kunnen apps toegang vragen tot je contacten, berichten, foto's, locatie en microfoon. 
  4. Updaten
   De ontwikkelaars van apps brengen regelmatig updates uit. Updates die niet alleen de functionaliteit verbeteren, maar ook de beveiliging. Installeer deze updates zodat je kunt genieten van de nieuwe mogelijkheden, maar de app bovenal zo veilig mogelijk gebruikt.

   

  Heb je de checklist doorlopen?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit