Internetten

Wat betekent internetten voor je kind?

Internet biedt kinderen een schat aan informatie om hun huiswerk te doen, maar biedt ook ontspanning dankzij de vele online games en het chatten met vriendjes en vriendinnetjes. Internet is nuttig en leuk zolang het veilig gebeurt.

Feitje 73 procent

van de ouders maakt afspraken met hun kinderen over het omgaan met digitale veiligheid (Bron: Alert Online)

Waarom moet je kind veilig internetten?

Je wilt niet dat je kind geconfronteerd wordt met materiaal waar het nog niet aan toe is. Denk aan seksfilms op pornowebsites en gewelddadige filmpjes op YouTube. Ook wil je voorkomen dat je kind online in contact komt met onbekenden die uit zijn op (cyber)seks of online gepest wordt door klasgenootjes. Je wilt ook niet dat je kind zichzelf misdraagt. Als ouder bepaal je wat je goed vindt of niet. Je kunt ook speciale hulpmiddelen gebruiken zoals kinderbrowsers en vormen van ouderlijk toezicht.

Lees meer*

Sanoma:
- DigiDuck: Veilig internet

*Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad 

Dit kan je direct doen

 • Ouderlijk toezicht instellen

  • Klik op 'Start'.

  • Open 'Configuratiescherm'.

  • Klik op 'Ouderlijk toezicht'

  • Klik op het standaardgebruikersaccount waarvoor je ouderlijk toezicht wilt instellen.

   Als het standaardgebruikersaccount nog niet is ingesteld, klik je op 'Een nieuw gebruikersaccount' maken om een nieuw account in te stellen.

  • Afzonderlijke instellingen aanpassen.

   Wanneer je ouderlijk toezicht hebt ingeschakeld voor de standaard gebruikersaccount van je kind, kun je de afzonderlijke instellingen aanpassen:

   • Tijdslimieten
    Je kunt de tijden beperken waarop je kinderen zich bij de computer mogen aanmelden. Door middel van tijdslimieten kun je voorkomen dat kinderen zich op de opgegeven tijden aanmelden. Je kunt verschillende aanmeldingstijden opgeven voor elke dag van de week. Als ze aangemeld zijn wanneer de toegewezen tijd verstrijkt, worden ze automatisch afgemeld.

   • Ontspanning
    Je kunt de toegang tot spelletjes beperken, een leeftijdscategorie kiezen, de typen inhoud kiezen die je wilt blokkeren en de toegang tot spelletjes zonder classificatie of specifieke spelletjes blokkeren of toestaan.

   • Specifieke programma's toestaan of blokkeren
    Je kunt voorkomen dat kinderen bepaalde ongewenste programma's starten.

  Heb je ouderlijk toezicht ingesteld?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit