Sociale media

Wat zijn sociale media?

Bekende sociale media zijn Facebook, Twitter en Instagram. Kinderen zijn heel actief op sociale media en delen soms hun hele leven. Met vrienden, maar door het open karakter van sociale media vaak ook (bewust of onbewust) met de hele wereld.

Feitje 53 procent

van de kinderen tussen de 10 en 18 jaar gebruikt sociale media om te vragen wat het huiswerk is (Bron: Mijn Kind Online)

Waarom moeten kinderen sociale media veilig gebruiken?

Op sociale media kijkt de hele wereld mee. Zelfs een foto die jouw kind op Facebook met haar beste vriendin deelt, kan de wereld rondgaan als die vriendin de foto doorstuurt op Twitter. Foto's of filmpjes die privé waren, worden zo publiek. Met alle gevolgen van dien. 

Lees meer

Sociale_media.pdf Mijn_puber_op_Youtube_13.pdf Kinderen_en_online_video_4-12_jaar.pdf Kinderen_en_online_privacy.pdf Rapport_Verstrikt_in_het_net.pdf

Dit kan je direct doen

 • Facebook: Pesten een halt toeroepen

  Facebook wil pesten een halt toe roepen. Om tieners, ouders en verzorgers én leraren hierbij te ondersteunen, heeft het Veiligheidscentrum van Facebook een gids online staan met hulp, tips en programma's om pesten een halt toe te roepen en om mensen te helpen voor zichzelf en anderen op te komen. Klik op onderstaande link om de online gids te raadplegen.

  *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

  Heb je de online gids gelezen?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit