Deelt Facebook mijn gegevens met bedrijven?

Facebook zegt je persoonlijke gegevens niet te delen met mensen of diensten waarvoor je geen toestemming hebt gegeven. Ze geven adverteerders geen toegang tot je persoonlijke gegevens. Tenzij je hier toestemming voor geeft. Facebook deelt wel geanonimiseerde data om adverteerders aan te trekken. Dit zijn dus niet jouw persoonlijke gegevens, maar het kan wel dat je advertenties krijgt voorgeschoteld omdat ze denken dat jij de doelgroep bent, maar dat de adverteerders dan dus natuurlijk niet jouw gegevens hebben.

Welke sociale media gebruik je?

Direct doen (of laten):

 • Privacyinstellingen sociale media beheren

  • Klik rechtsboven op de startpagina van je Twitter-account op het wieltje.

  • Klik op 'Instellingen'.

  • Klik op 'Beveiliging en privacy'.

  • Opties aan en-afvinken.

  • Klik op 'Wijzigingen opslaan' om je keuze te bevestigen.

  • Profielfoto en bio

   Je profielfoto en bio op Twitter zijn altijd zichtbaar. Hoe je de privacy ook instelt.

  Heb je de privacyinstellingen beheerd?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit
 • Ongewenste reclame melden

  De afzender van reclame via e-mail is wettelijk verplicht om je de mogelijkheid te bieden je voor deze vorm van reclame af te melden. Als het goed is, staat in de e-mail een link waarmee je je e-mailadres uit de verzendlijst kan halen zodat je voortaan geen reclame meer ontvangt. Biedt de afzender je deze mogelijkheid niet, of blijft een webwinkel je bestoken met ongewenste reclame, dan kun je een klacht indienen* bij de Stichting Reclame Code.

  *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

  Heb je ongewenste reclame gemeld?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit
 • Veiligheidscentrum Facebook

  In het Veiligheidscentrum van Facebook kun je onder andere een beveiligings- en privacycontrole uitvoeren. Maar je vindt er ook het Centrum ter preventie van pesten met informatie voor tieners, ouders en onderwijzers. En je vindt er onder andere video’s met uitleg over de tools die Facebook heeft ontwikkeld om de controle te krijgen over jouw ervaring op Facebook. Ook vind je hier veel tips en suggesties voor veilig en verantwoord delen. Het Centrum ter preventie van pesten is een plek voor tieners, ouders en onderwijzers die informatie zoeken om pesten te voorkomen en/of bespreekbaar te maken. Facebook heeft dit ontwikkeld in samenwerking met het Yale Center for Emotional Intelligence in 2013 en heeft dit met bijna 60 partners wereldwijd toegankelijk gemaakt.

  Bezoek het Veiligheidscentrum van Facebook* en kijk hoe je online delen, sociaal, leuk én veilig houdt.

  *Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad

  Heb je het veiligheidscentrum bezocht?

  Ja, dat heb ik gedaan
  Ja, dat heb ik gedaan print
  Open Sluit