Hoe kan ik veilig e-mailen?

Veilig e-mailen hebben we voor een deel zelf in de hand. Email is een heel belangrijk middel om informatie te versturen. Naast uitnodigingen voor verjaardagen, bijpraten met familieleden die verder weg wonen (i.p.v. (lucht)post en ansichtkaart) gebruiken we email ook om te solliciteren, een abonnement af te sluiten en akkoord te geven op een bestelling. Bij een sollicitatie of abonnement stuur je vaak ook een kopie van je identiteitsbewijs mee.

In sommige gevallen overleggen we ook met een arts of specialist over onszelf of over gezinsleden. Het gaat hierbij dus vaak om gevoelige informatie. Het is dus nogal van belang dat je email op een veilige manier gebruikt en je realiseert wat er mis kan gaan.

Het versturen van persoonsgegevens naar de verkeerde ontvanger is een groot probleem, helemaal sinds de nieuwe regelgeving van de AVG. Dit blijkt ook uit het onderzoek van Cyberonderzoeksraad: door één tikfout in een e-mailadres kan gevoelige informatie in verkeerde handen belanden. 

Antwoord:

print
 • Altijd doen:

  Tip:

  Als het om heel gevoelige informatie gaat is het beter om de een email zonder de gevoelige informatie te versturen. Bel degene die je het bericht wil sturen op en vraag of jouw mail ontvangen is en of hij/zij je een antwoord op de mail kan sturen. Deze mail kan je dan beantwoorden en dan pas de gevoelige informatie toevoegen.

   

   

   

   

   

  *Door op deze link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.