Hoe voorkom ik dat mijn kind vieze en gewelddadige filmpjes ziet op YouTube?

Veel filmpjes op YouTube zijn niet geschikt voor je kinderen, omdat er bijvoorbeeld geweld, seks, misbruik, discriminatie, alchohol of drugs in voorkomt. Je kunt ervoor zorgen dat je kind deze filmpjes niet te zien kan krijgen.

Antwoord:

print

 • Schakel de veiligheidsmodus op YouTube in

  Als je de veiligheidsmodus inschakelt, filtert YouTube ongepaste video's op basis van de markeringen van de community, leeftijdsbeperkingen en andere signalen, en is voor alle talen beschikbaar. YouTube kan niet garanderen dat het filteren 100% foutloos werkt, maar voert wel voortdurend verbeteringen door.

  De veiligheidsmodus inschakelen:

  1. Scroll naar de onderkant van een YouTube-pagina en klik op de vervolgkeuzelijst in het gedeelte 'Veiligheid'.
  2. Kies de opties Ingeschakeld of Uitgeschakeld om deze functie aan of uit te zetten.
  3. Let op: als je de veiligheidsmodus inschakelt op YouTube, wordt ook Google SafeSearch ingeschakeld, een vergelijkbaar filter voor Google Zoeken.

  De veiligheidsmodus wordt in de browser ingeschakeld. Dus voor elke browser op je computer, zoals Internet Explorer en Safari, moet je de veiligheidsmodus apart inschakelen. Als je browser meerdere profielen ondersteunt, dan moet het ook voor ieder profiel apart worden ingeschakeld. 

  Als de veiligheidsmodus eenmaal is ingeschakeld, dan blijft deze actief, of je nu ingelogd bent of niet. Ook maakt het niet uit als een andere persoon inlogt op een ander YouTube-account.

  De YouTube-veiligheidsmodus en Google SafeSearch zijn gekoppeld. Als je de veiligheidsmodus inschakelt, wordt Google SafeSearch ook ingeschakeld. Het werkt ook vice versa: als je de veiligheidsmodus uitschakelt, wordt Google SafeSearch ook uitgeschakeld.

  De veiligheidsmodus vergrendelen:

  Als je wilt dat de veiligheidsmodus iedere keer dat je YouTube bezoekt blijft ingeschakeld, dat kun je de veiligheidsmodus vergrendelen.

  1. Log in op je YouTube-account.
  2. Scroll naar de onderkant van een YouTube-pagina en klik op de vervolgkeuzelijst in het gedeelte 'Veiligheid'.
  3. Je krijgt nu een extra optie om voor deze browser de veiligheidsmodus te vergrendelen.

  Als je ingelogd blijft op het YouTube-account waarmee de veiligheidsmodus is vergrendeld, dan kunnen andere gebruikers deze instelling wijzigen. Om ervoor te zorgen dat er niet met de vergrendeling wordt geknoeid, moet je uitloggen bij het account waarmee de veiligheidsmodus is ingeschakeld.

  De veiligheidsmodus uitschakelen:

  1. Scroll naar de onderkant van een YouTube-pagina en klik op 'Veiligheid: Ingeschakeld'.
  2. Klik daarna op de optie 'Uitgeschakeld'.
  3. Als je de veiligheidsmodus hebt vergrendeld, wordt je gevraagd om in te loggen en je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren om te bevestigen dat je de veiligheidsmodus wilt uitschakelen.
  4. Als je eenmaal bent ingelogd, scroll je naar de onderkant van een YouTube-pagina om de veiligheidsmodus uit te schakelen.

  Let op: als je de veiligheidsmodus uitschakelt, wordt Google SafeSearch ook uitgeschakeld.