Veel filmpjes op YouTube zijn niet geschikt voor je kinderen, omdat er bijvoorbeeld geweld, seks, misbruik, discriminatie, alchohol of drugs in voorkomt. Je kunt ervoor zorgen dat je kind deze filmpjes niet te zien kan krijgen.
Als je de veiligheidsmodus inschakelt, filtert YouTube ongepaste video's op basis van de markeringen van de community, leeftijdsbeperkingen en andere signalen, en is voor alle talen beschikbaar. YouTube kan niet garanderen dat het filteren 100% foutloos werkt, maar voert wel voortdurend verbeteringen door.
De veiligheidsmodus inschakelen:
De veiligheidsmodus wordt in de browser ingeschakeld. Dus voor elke browser op je computer, zoals Internet Explorer en Safari, moet je de veiligheidsmodus apart inschakelen. Als je browser meerdere profielen ondersteunt, dan moet het ook voor ieder profiel apart worden ingeschakeld.
Als de veiligheidsmodus eenmaal is ingeschakeld, dan blijft deze actief, of je nu ingelogd bent of niet. Ook maakt het niet uit als een andere persoon inlogt op een ander YouTube-account.
De YouTube-veiligheidsmodus en Google SafeSearch zijn gekoppeld. Als je de veiligheidsmodus inschakelt, wordt Google SafeSearch ook ingeschakeld. Het werkt ook vice versa: als je de veiligheidsmodus uitschakelt, wordt Google SafeSearch ook uitgeschakeld.
De veiligheidsmodus vergrendelen:
Als je wilt dat de veiligheidsmodus iedere keer dat je YouTube bezoekt blijft ingeschakeld, dat kun je de veiligheidsmodus vergrendelen.
Als je ingelogd blijft op het YouTube-account waarmee de veiligheidsmodus is vergrendeld, dan kunnen andere gebruikers deze instelling wijzigen. Om ervoor te zorgen dat er niet met de vergrendeling wordt geknoeid, moet je uitloggen bij het account waarmee de veiligheidsmodus is ingeschakeld.
De veiligheidsmodus uitschakelen:
Let op: als je de veiligheidsmodus uitschakelt, wordt Google SafeSearch ook uitgeschakeld.