Wachtwoorden

Met een sterk wachtwoord houd je je accounts, apps en apparaten veilig

Je wachtwoord is een belangrijke beveiliging van je apparaten, zoals je computer, tablet, en telefoon. Dat geldt natuurlijk ook voor je accounts en apps. Denk daarbij aan je socialmedia-accounts, e-mail en cloud. Zijn jouw wachtwoorden sterk genoeg?
Doe de wachtwoordkraaktest
SluitenZoeken sluiten

Drie basistips voor een sterk wachtwoord

Lampje

Hoe langer hoe beter

Hoe langer je wachtwoord, hoe sterker het is. Gebruik bijvoorbeeld een wachtwoordzin. Een zin is makkelijk te onthouden en heeft al snel meer dan 12 tekens. In zo'n wachtwoordzin kan je ook cijfers en tekens toevoegen: MijnHondHeeft4Poten&1Staart!

Lampje

Gebruik unieke wachtwoorden

Gebruik voor ieder account een ander wachtwoord! Als één van je wachtwoorden wordt gekraakt dan zijn je andere accounts nog veilig. Om al die wachtwoorden te onthouden kan je een wachtwoordmanager gebruiken.

Lampje

Houd je wachtwoord voor jezelf

Je wachtwoord is privé! Geef een ander nooit je wachtwoord voor jouw accounts of apparaten. Houd wel rekening met je digitale nalatenschap, wat gebeurt er met je accounts als je er niet meer bent.

Je beschermt veel met een wachtwoord

Goede wachtwoorden beschermen je apparaten en accounts, en zorgen dat alleen jij er gebruik van kan maken.Want je wilt niet dat een vreemde je bankrekening leeghaalt, je klantgegevens kopieert of via je smartphone je Facebook-vrienden een ongepast bericht stuurt. Of dat een hacker je BSN steelt, identiteitsfraude pleegt of je computer blokkeert.

Verander je Wachtwoordendag

Ieder jaar op 24 november is het  Verander je Wachtwoordendag. Op deze dag besteden het Ministerie van Justite en Veiligheid en Veiliginternetten.nl extra aandacht aan het belang van het hebben van een sterk wachtwoord.
Verander jij ook vandaag je wachtwoord?

Deze wachtwoordencampagne is een initiatief van:

In samenwerking met: