Bescherm je bedrijf tegen cybercrime!

MKB steeds vaker slachtoffer van cybercrime
Cybercriminelen hebben het steeds vaker op ondernemers gemunt. Maar liefst driekwart van de 8,8 miljard euro aan schade die cybercrime jaarlijks veroorzaakt, komt inmiddels voor rekening van het bedrijfsleven. Naar schatting wordt ongeveer 1 op de 3 MKB’ers slachtoffer van een of andere vorm van cybercrime. MKB’ers vormen een aantrekkelijke prooi voor cybercriminelen omdat er meer bij hen te halen valt dan bij de gemiddelde consument, maar de meeste ondernemers hun cybersecurity niet beter hebben geregeld dan de gemiddelde consument. 

Soorten cybercrime
Als MKB’er kun je met vele soorten cybercrime te maken krijgen. Hierbij zijn ransom- en cryptoware wel twee van de meest vervelende. En daarnaast beide ook erg in opkomst.

Klantgegevens beschermen
Je klantgegevens vormen waardevolle data voor cybercriminelen. Bescherm deze gegevens goed. Mocht je te maken krijgen met een datalek, meld dit dan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Je bent hiertoe wettelijk verplicht en loopt het risico op een boete die kan oplopen tot 100.000 euro of 10% van de jaaromzet als je dit niet doet.

Privacyverklaring op maat maken
Vertel je klanten in een privacyverklaring op je website ook wat je met hun persoonsgegevens doet en hoe je deze beschermt. Met de gratis tool van Veilig internetten maak je in 8 stappen een privacyverklaring op maat, en in begrijpelijk Nederlands, die je op je website kunt zetten.

Campagne Veilig Zakelijk Internetten
In augustus 2015 startten MKB-Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie de campagne Veilig Zakelijk Internetten om ondernemers te ondersteunen hun cybersecurity te vergroten en zo cybercriminaliteit terug te dringen. Tijdens deze campagne konden ondernemers zich voor een gratis ethische hack aanmelden. De campagne is inmiddels afgerond. Wel kun je als ondernemer nog terecht voor een gratis cyberscan* op de website van de campagne Veilig Online Ondernemen. Bekijk ook de informatie op de website beschermjebedrijf.nl* van Nederland ICT voor de Quick Scan waarmee je binnen enkele minuten inzicht hebt hoe het zit met de beveiliging van jouw bedrijfsinformatie.

*Door op de links met een sterretje te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad. De overige links leiden je naar een pagina op Veiliginternetten.nl

Disclaimer

In samenwerking met: