SluitenZoeken sluiten

Vandaag gaat de campagne Woensdag Ongehacktdag van start

26-10-2022

Met inloggen in twee stappen ben je beter beveiligd tegen cybercriminelen

Vandaag is de eerste Woensdag Ongehacktdag. Dit is een terugkerend moment om zelf in actie te komen. Het gaat om kleine, eenvoudige handelingen in je werk- en privé omgeving die jouw online veiligheid vergroten. Oftewel: fix je online veiligheid en laat je niet hacken!

We starten nu, aan het einde van de cybersecuritymaand, omdat óók na deze maand digitaal veilig handelen topprioriteit is. Het eerste thema van de Woensdag Ongehacktdag is inloggen in twee stappen (tweestapsverificatie). Hiermee ben je beter beveiligd tegen cybercriminelen.

Inloggen in twee stappen, een tweede beveiligingslaag
Als je tweestapsverificatie instelt, voeg je naast een gebruikersnaam en wachtwoord een extra beveiligingslaag toe aan je apps en je accounts en geef je cybercriminelen weinig kans. Door een extra stap in te voegen, ben je beter beveiligd tegen hacken. Is dit moeilijk? Nee, het is zelfs zo gedaan.

Over de campagne 

Op Woensdag Ongehacktdag wordt elke woensdag aandacht gegeven aan digitaal veilig gedrag. Dit varieert van opvallende campagnevideo's, bewustwording cases in de vorm van sliders tot korte praktische tips. Zo kun je op veiliginternetten.nl uitgewerkte stappenplannen vinden om inloggen in twee stappen in te stellen voor meerdere apps en accounts.

De campagne is een initiatief van Alert Online en veiliginternetten.nl en is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Meer over dit onderwerp