Alert Online

Aan de slag!

Alert Online richt zich op het creëren van bewustwording rondom online veiligheid, op het vergroten van kennis over online veiligheid en op het stimuleren van cybersecure gedrag. Met name tijdens de cybersecuritymaand zetten partijen zich in om deze doelen na te streven. Jij doet toch ook mee?
Meld je activiteit aan!

Oktober is cybersecuritymaand

In de maand oktober vraagt Alert Online aandacht voor cybersecurity. De kracht van Alert Online is dat we dit samen doen met partners. Alle partners van Alert Online worden opgeroepen om onder de vlag van Alert Online evenementen, trainingen of oefeningen te organiseren en zo cybersecurity onder de aandacht te brengen van hun medewerkers, klanten en hun directe omgeving.

Alert Online Kick-Off met Masterclass Gedragsverandering & Cybersecurity

Op maandag 4 oktober is het zover, de start van de cybersecuritymaand! Je kunt live of online aanwezig zijn bij de kick-off!

Programma
Het programma start om 15.00 uur met de jaarlijkse resultaten van het Cybersecurity onderzoek Veilig Online. Om 15.30 uur gaan we daadwerkelijk aan de slag! Want hoe kun jij eraan bijdragen dat jouw medewerkers, klanten, relaties zich ook echt cybersecure gaan gedragen? Kom erachter tijdens de Masterclass Gedragsverandering & cybersecurity van Klaas Dijkhoff en Tom de Bruyn (SUE & The Alchemists).

Aanmelden
Voor de vorm van deze kick-off hebben wij gekozen voor een hybride event. Naast een beperkte groep personen die fysiek aanwezig kan zijn, zal er via polls en chats interactie gezocht worden met het deelnemende online publiek.

Online
Voor het online gedeelte kunt u zich via dit inschrijfformulier aanmelden.

Offline
Aanmelden voor het fysieke gedeelte gaat via dit inschrijfformulier. Door een beperkt aantal plaatsen kunnen wij helaas niet iedereen toelaten, de eerste 40 aanmeldingen kunnen plaatsnemen. Uiterlijk maandag 27 september hoort u of u tot deze groep behoort.

Coronatoegangbewijs
In verband met de huidige coronaregels heeft u als deelnemer voor de fysieke kick-off een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs kunt u aanmaken met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona.

Meld je activiteit aan!

Dit jaar heeft Alert Online als thema: Aan de slag! In dit thema zit de ambitie om naast het vergroten van cyberbewustwording een stapje verder te gaan. We gaan daadwerkelijk aan de slag.

'Aan de slag!' is de overkoepelende boodschap die aansluit op de onderwerpen die naar voren kwamen bij de partnerbijeenkomst op 22 april. Het kan worden toegepast op de verschillende onderwerpen die worden uitgedragen tijdens de cybersecurity maand: 

  • Alert online, hybride werkend aan de slag! 
  • Alert online, in de keten aan de slag! 
  • Alert Online, aan de slag tegen social engineering!   

Help jij je achterban om alert online te zijn? Meld je activiteit aan voor de Cybersecuritymaand.*

Als partner van Alert Online:

  • krijg je een vermelding op onze website;
  • krijg je toegang tot onze toolkit met onder andere banners, posters en video’s;
  • word je uitgenodigd voor diverse netwerkbijeenkomsten gedurende het jaar;
  • leer je hoe andere organisaties met het onderwerp aan de slag gaan;
  • ben je van harte welkom tijdens de kick-off van de campagneweken in oktober;
  • draag je bij aan de bewustwording van cybersecure gedrag en draag je het belang hiervan uit;
  • en maak je Nederland online veiliger!

Word partner van Alert Online!*

Video's Alert Online

In deze video's vind je meer informatie en tips over cybersecurity. Je mag deze video's gebruiken op je eigen kanalen. Ze zijn te downloaden via de toolkit van Alert Online.

Meld je aan als partner voor Alert Online

Lees meer

Hoe alert ben jij op phishing?

Lees meer

Wees Alert online - update je virusscanner

Lees meer

Veilige Wifi

Lees meer

Meld je aan als partner voor Alert Online

Lees meer

Hoe alert ben jij op phishing?

Lees meer

Wees Alert online - update je virusscanner

Lees meer

Veilige Wifi

Lees meer

*Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.

Alert Online is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Alert Online is een partnernetwerk dat zich vooral tijdens de European Cyber Security Month (oktober) richt op de cybersecurity van bedrijven, overheden en burgers in Nederland.

Campagnetoolkit

Alert Online is een initiatief van:

Kennispartners: