logo Alert Online aan de slag

Alert Online

Aan de slag in de cybersecuritymaand

Oktober is cybersecuritymaand. In die maand vraagt Alert Online aandacht voor bewustwording rondom online veiligheid en het stimuleren van cybersecure gedrag. Dit doen wij samen met partners. Gezamenlijk gaan wij aan de slag met het organiseren van evenementen, trainingen of oefeningen om cybersecure gedrag te stimuleren en onder de aandacht te brengen van medewerkers, klanten en directe omgeving. In 2024 vinden er drie Alert Online Partnerbijeenkomsten plaats in aanloop naar de cybersecuritymaand.


SluitenZoeken sluiten

Online Partnerbijeenkomst 20 juni

In aanloop naar de Cybersecuritymaand in oktober gaat Alert Online met partners aan de slag om leuke en leerzame activiteiten te organiseren, samenwerkingen op te zoeken en communicatiemateriaal te ontwikkelen. Zo brengen we de cybersecuritymaand weer tot een succes! Tijdens de afgelopen Alert Online Partnerbijeenkomst die op 16 april plaatsvond werd er met ruim 40 aanwezigen gebrainstormd over mogelijke activiteiten in aanloop naar en tijdens de cybersecuritymaand. Heb je de bijeenkomst gemist? Lees dan het verslag op de website van ECP*

Op donderdag 20 juni van 15:00 - 16:30 brengt Alert Online het netwerk opnieuw bijeen tijdens de online partnerbijeenkomst. Meld je aan voor de partnerbijeenkomst van 20 juni!*

Partners

Partners van Alert Online dragen bij aan de bewustwording van cybersecure gedrag en dragen het belang hiervan uit. Vindt jouw organisatie cyberbewustzijn en cyberweerbaarheid belangrijk genoeg om activiteiten voor eigen medewerkers of netwerk te organiseren?

Word dan partner van Alert Online. Door samen op te trekken, bereiken we meer om Nederland online veiliger te maken.

Activiteiten Cybersecuritymaand

Alert Online stimuleert, activeert en faciliteert haar partners om richting hun eigen achterban activiteiten te organiseren in de cybersecuritymaand. Door zichtbaarheid te geven aan deze activiteiten via Alert Online versterken we de aandacht voor online bewustwording en cyberveilig gedrag. Zo brengen we met gezamenlijke krachten cyberweerbaarheid onder de aandacht van medewerkers, klanten en hun directe omgeving. Bekijk hieronder de activiteiten die worden georganiseerd tijdens de cybersecuritymaand 2023.

Zo werkt Alert Online samen met partners

DHVer-icon

De Digitale Hulpverlener

Online criminelen worden steeds slimmer. Een digitaal ongeluk zit in een klein hoekje. Wie is dan de aangewezen persoon in jouw organisatie bij wie je altijd terecht kunt, die je geruststelt en die meteen de juiste actie onderneemt?

Inderdaad, de DHV-er!
In deze toolkit vindt een DHV-er alle tools om collega's te helpen: een heuse Eerste Hulp Bij Digitale Ongelukken Kit.

Iconen - _Alert Online - Feedback.png

Pubquiz Alert Online

Ben je op zoek naar een manier om op een ontspannen, leuke en interactieve manier veiligheidstopics bespreekbaar te maken in jouw organisatie of team? Alert Online biedt een kant-en-klare pubquiz aan. Zo geven wij jullie de mogelijkheid om een “serieus” onderwerp op een speelse manier te brengen. Al meer dan 100 organisaties gingen je voor! Klik op de button voor meer informatie, meld je aan en ontvang materiaal om de pubquiz zelf te kunnen spelen.

Alert Online_Iconen_Gevolgen

Toolkit

Deze toolkit is voor alle partners van Alert Online en biedt communicatiemiddelen, quizzen en video's die gebruikt kunnen worden om via de eigen kanalen medewerkers en de achterban te informeren over de cybersecuritymaand. Wil je iets aanmelden voor de toolkit? Dit kan ook via het aanmeldformulier activiteiten.

Zo ben je Alert Online

Alert Online richt zich samen met haar partners op het creëren van bewustwording rondom online veiligheid en op het stimuleren van cybersecure gedrag. Op deze pagina zijn handige tips te vinden om daadwerkelijk online veilig aan de slag te gaan.

Tips om alert online te zijn

Alert Online is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Alert Online is een partnernetwerk dat zich vooral tijdens de European Cyber Security Month, de maand oktober, richt op de cybersecurity en cyberweerbaarheid van bedrijven, overheden en burgers in Nederland.


Alert Online is een initiatief van:

Kennispartners: