Alert Online

Aan de slag!

Oktober is cybersecuritymaand. In die maand vraagt Alert Online aandacht voor bewustwording rondom online veiligheid en het stimuleren van cybersecure gedrag. Dit doen wij samen met partners. Gezamelijk gaan wij aan de slag met het organiseren van evenementen, trainingen of oefeningen om cybersecure gedrag te stimuleren en onder de aandacht te brengen van medewerkers, klanten en directe omgeving. Dat kan bijvoorbeeld met de Pubquiz Alert Online bedrijvencompetitie. Doet jouw bedrijf mee?
Aanmelden voor de Pubquiz Alert Online Bedrijvencompetitie
SluitenZoeken sluiten

Cybersecuritymaand 2022

Icoon Onderzoek

Cybersecurity onderzoek Alert Online 2022

Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, directie Digitale Economie, wordt ieder jaar een onderzoek uitgevoerd naar de beleving van de digitale veiligheid in Nederland. Bekijk hieronder de onderzoeksresultaten uit 2021 en 2020. Tijdens de kick-off op 3 oktober zijn de onderzoeksresultaten uit 2022 gedeeld.

Iconen - _Alert Online - Socials.png

Speel mee met pubquiz bedrijvencompetitie

Ben je op zoek naar een manier om op een ontspannen, leuke en interactieve manier veiligheidstopics bespreekbaar te maken in jouw organisatie? Alert Online biedt een kant-en-klare pubquiz aan, waarmee organisaties worden uitgenodigd een pubquiz te organiseren. Zo geven wij jullie de mogelijkheid om een “serieus” onderwerp op een speelse manier te brengen.

Alert Online_Iconen_Voorkomen

Toolkit

Deze toolkit is voor alle partners van Alert Online en biedt communicatiemiddelen, quizzen en video's die gebruikt kunnen worden om via de eigen kanalen medewerkers en de achterban te informeren over de cybersecuritymaand.

Iconen - _Alert Online - Resultaat.png

Activiteiten cybersecuritymaand

Alert Online stimuleert, activeert en faciliteert haar partners om richting hun eigen achterban activiteiten te organiseren in de cybersecuritymaand oktober. Door zichtbaarheid te geven aan deze activiteiten via Alert Online versterken we de aandacht voor online bewustwording en cyberveilig gedrag. Zo brengen we met gezamelijke krachten cyberweerbaarheid onder de aandacht van medewerkers, klanten en hun directe omgeving.

Zo ben je alert online

Logo alert online transparant[3].png

Alert online aan de slag

Alert Online richt zich samen met haar partners op het creëren van bewustwording rondom online veiligheid en op het stimuleren van cybersecure gedrag. Op deze pagina zijn handige tips te vinden om daadwerkelijk online veilig aan de slag te gaan.

Iconen - _Alert Online - Apps.png

Activiteit aanmelden

Organiseer je in oktober een activiteit rond cyberawareness, cyberveiligheid of -weerbaarheid? Meld je activiteit aan bij het Alert Online partnernetwerk via onderstaande button! Jouw activiteit wordt dan opgenomen in de Alert Online activiteitenkalender en zichtbaar voor iedereen.

Logo alert online transparant[3].png

Word partner van Alert Online

Vind jouw organisatie cyberbewustzijn en cyberweerbaarheid belangrijk genoeg om activiteiten voor eigen medewerkers of netwerk te organiseren? Word dan partner van Alert Online. Partners van Alert Online dragen bij aan de bewustwording van cybersecure gedrag en dragen het belang hiervan uit. Door samen op te trekken, bereiken we meer om Nederland online veiliger te maken.

Als partner van Alert Online:

  • krijg je een vermelding op onze website;
  • krijg je toegang tot onze toolkit met onder andere banners, posters en video’s;
  • word je uitgenodigd voor diverse netwerkbijeenkomsten gedurende het jaar;
  • leer je hoe andere organisaties met het onderwerp aan de slag gaan;
  • ben je van harte welkom tijdens de kick-off van de campagneweken in oktober;
  • draag je bij aan de bewustwording van cybersecure gedrag en draag je het belang hiervan uit;
  • en maak je Nederland online veiliger!

Word partner van Alert Online!*

Alert Online is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Alert Online is een partnernetwerk dat zich vooral tijdens de European Cyber Security Month, de maand oktober, richt op de cybersecurity en cyberweerbaarheid van bedrijven, overheden en burgers in Nederland.


Alert Online is een initiatief van:

Kennispartners: