SluitenZoeken sluiten

Cyberspieken op Veiliginternetten.nl

02-03-2022

Cyberspiekbriefjes voor politici

In de afgelopen jaren is digitalisering en de bijbehorende digitale dreiging (cyberaanval) steeds vaker in het nieuws. Er is best de nodige commentaar over het kennisniveau van politici op het gebied van cybersecurity.

Op Veiliginternetten.nl hebben we sinds 1 maart 2022 een set cyberspiekbriefjes die politici in staat stellen om zich snel in te lezen op een bepaald aspect van cybersecurity.

De spiekbriefjes zijn een initiatief van Jeroen Gaiser - coördinerend adviseur cybersecurity, die op persoonlijke titel voorstelde om politici te helpen met cyberspiekbriefjes. Hij stelde de volgende vraag aan Nederlandse experts: 'Wat moet een politicus weten en wie wil helpen dat uit te leggen?'

Gaiser: “Waarom een spiekbriefje? Ik besef me dat de kennis niet perfect paraat hoeft te zijn, maar het moet wel iemand in staat stellen snel even de belangrijkste punten scherp te krijgen. Het spiekbriefje is kort, bondig en in de juiste taal. Het spiekbriefje is erbij te pakken als het nodig is. Het is snel te scannen en bevat het juiste detailniveau zonder in jargon te verzanden.”

Deze Cyberspiekbriefjes zijn geschreven door: Beatrice Cadet, Theo van Diepen, Jeroen Gaiser, Jasper Hupkens, Hugo Leisink, Karl Lovink, Dave Maasland, Jelle Niemandsverdriet, Arnold Roosendaal, Anne van der Sangen, Fred Streefland, Willem Westerhof en Lodewijk van Zwieten.

Naar de Cyberspiekbriefjes