SluitenZoeken sluiten

Gratis cursus om quantumtechnologie beter te begrijpen

23-04-2024

Quantumtechnologie, heb je daar al van gehoord? Het is de volgende techrevolutie. Tenminste, dat zeggen de initiatiefnemers van de Nationale Quantum Cursus.

Met deze cursus willen ze scholieren, bedrijven en beleidsmakers bewust maken van de opkomende mogelijkheden en uitdaging van quantumtechnologie.

Gratis cursus

De Nationale Quantum Cursus * is een gratis online programma dat ingewikkelde onderdelen van kwantummechanica uitlegt, de laatste ontwikkelingen in quantumtechnologie laat zien en nadenkt over wat het allemaal voor de toekomst betekent.

Nieuwe producten en diensten

Door quantumtechnologie kunnen nieuwe producten en diensten ontwikkeld worden. Zoals quantumcomputers en quantumnetwerken die taken uitvoeren die tot nu toe onmogelijk waren. Zo kunnen bijvoorbeeld maatschappelijke uitdagingen opgelost worden. Maar er zijn ook vragen over de veiligheid van de technologie. De cursus is gefinancierd door Quantum Delta NL en is ontwikkeld door een team van experts onder leiding van Jim Stolze.

*Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.