SluitenZoeken sluiten

Deel cybersecurityvragen op het online forum van Digital Trust Center

19-12-2023

Als je niet dagelijks bezig bent met cybersecurity, kan alle informatie die je over dit onderwerp leest of hoort, soms overweldigend zijn. Waar begin je en hoe zie je door de bomen het bos weer? De DTC Community* is er voor iedereen die aan de slag wil met cybersecurity, van starters tot professionals.  Maar hoe weet je of je de juiste cybersecuritymaatregelen neemt? En is het voldoende? 

Het Digital Trust Center (DTC)* heeft met de DTC Community een veilig online forum opgebouwd waar ondernemers terecht kunnen met hun cybersecurityvragen, waar experts ondernemers op weg helpen, waar tips worden uitgewisseld en waar je bovenop de actualiteit zit.

Kennisdelen over cybersecurity

De DTC Community is een veilig online forum met ruim 2.500 leden voor iedereen die aan de slag wil met cybersecurity, van starters tot professionals. Zo kun je vragen stellen aan experts in dit vakgebied, bijvoorbeeld over cyberbewustwording binnen je bedrijf, omgaan met ransomware of de ervaringen van anderen. Ook zijn er themaruimtes waar leden met elkaar in gesprek zijn over specifieke onderwerpen. 

Kleiner risico op cyberincidenten

Het DTC, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, deelt relevant nieuws en urgente cyber alerts met de cybercommunity. Ook de leden delen er onmisbare kennis voor ondernemers en cybersecurity managers. Als er bijvoorbeeld kwetsbaarheden zijn in veelgebruikte systemen zoals Citrix en Windows Exchange Servers, word je hier direct over geïnformeerd via een cyber alert zodat je hier snel actie op kunt (laten) ondernemen. Dit verkleint het risico op een cyberincident aanzienlijk.

Interview

Lees ook het interview met Irene van der Zanden, communitymanager bij Digital Trust Center

*Door op de link te klikken, word je naar de website in de link gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad.