SluitenZoeken sluiten

Hoe update ik mijn slimme wasmachine

Bij een slimme wasmachine hoef je het programma niet in te stellen op het apparaat zelf, maar je bedient deze vanaf je app. Op de app zie je ook hoever de wasmachine is in het programma en of hij al klaar is. Een wasmachine die je aan wifi verbindt, moet je wel beschermen met de laatste updates.

Antwoord:

 • print

  Zo update je een slimme wasmachine

  • Ga naar je slimme wasmachine : Meestal via de app waarmee je het apparaat bedient, anders via de website van de leverancier.
  • Maak verbinding met je slimme apparaat; Open de app waaraan je slimme apparaat gekoppeld is op je smartphone of volg de instructies op de website van de leverancier.
  • Kijk in de app bij 'Instellingen'.
  • en klik daar op ‘updaten’ of ga naar updates downloaden op de website.
  • Stel als dat kan direct automatisch updaten in. Kan dat niet? Maak een afspraak met jezelf in je agenda. Het is een goed idee om elk half jaar te checken of je slimme apparaten nog up-to-date zijn.

  Fabrikanten brengen regelmatig updates uit voor hun producten. Begin bij het begin: lees de handleiding. In veel gevallen update je slimme wasmachine zichzelf automatisch via de bijbehorende app. Houd dus de meldingen in de app in de gaten om te weten of er een nieuwe update klaar staat. Soms moet je enkele eenvoudige stappen volgen om je apparaat zelf te updaten. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de fabrikant.

  Redenen voor het updaten van je slimme wasmachine

  Ieder apparaat dat je verbint aan het internet kan een risico vormen als het nuet beveiligd is met de laatste updates. Een hacker heeft aan één apparaat voldoende om jouw wifinetwerk binnen te dringen.