Cyberspiekbriefjes

Even spieken over cybersecurity

Cybersecurity is een breed begrip en lijkt soms ook heel ingewikkeld. Een cyberspiekbriefje kan helpen. De Alert Online cyberspiekbriefjes geven in één oogopslag uitleg voor die momenten dat je de kennis nodig hebt.


Meer over Alert Online
SluitenZoeken sluiten

Even spieken

Alert Online_Iconen_Phishing

Phishing

Eén op de vijf medewerkers valt voor phishingmail. Welke gevolgen heeft dit voor jouw bedrijf én belangrijker, hoe kun je dit voorkomen?

Alert Online_Iconen_Ransomware

Ransomware

Een digitale gijzeling komt steeds vaker voor en niet alleen grote bedrijven zijn doelwit. Dit kan flinke gevolgen hebben. Wat kun je doen om je bedrijf te beschermen?

Alert Online_Iconen_Social Engeneering

Social Engineering

Internetcriminelen zijn gewiekst. Ze weten precies wat ze moeten zeggen om mensen te verleiden om op een verkeerde link te klikken. En voordat je het weet, ben je erin getrapt. Hoe kun je dit voorkomen?

icoon-BYOD

Bring Your Own Device

Bring Your Own Device wordt steeds vaker gehanteerd, want het is makkelijk en simpel. Maar wat zijn de risico's als medewerkers eigen apparaten gebruiken en welke afspraken zou je moeten maken?

Alert Online_Iconen_Spookfacturen

Spookfacturen

Valse facturen, nota’s of offertes die amper van echt te onderscheiden zijn. Hoe herken je ze en voorkom je dat je (een flinke som) betaalt voor producten of diensten die nooit geleverd worden?

Alert Online_Iconen_Voorkomen

Je eigen cyberspiekbriefje maken

Is er binnen je organisatie de behoefte aan cyberspiekbriefjes gericht op de eigen organisatie? In de download vind je de opmaak van het cyberspiekbriefje in een .ppt formaat. Zo kan je een cyberspiekbriefje maken met de informatie die jij belangrijk vindt voor je eigen organisatie. Als je het cyberspiekbriefje hebt opgemaakt, kan je deze opslaan in een pdf bestand en beschikbaar stellen voor alle collega's.

De Alert Online spiekbriefjes zijn ontwikkeld in het kader van de Cybersecuritymaand 2022.

Ze zijn gemaakt naar voorbeeld van de cyberspiekbriefjes voor kamerleden, ontwikkeld door Jeroen Gaiser (coördinerend adviseur cybersecurity) en Veilig Internetten. Kijk voor meer informatie op: https://veiliginternetten.nl/cyberspiekbriefjes/