SluitenZoeken sluiten

Instagram, WhatsApp en Messenger krijgen chatbots

01-10-2023

Meta, het bedrijf achter WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger, wil al zijn chat-apps voorzien van AI-chatbots. De apps krijgen diverse vormen van chatbots, zo kondigde oprichter en topman Mark Zuckerberg aan. Met deze aankondiging reageert Meta op de enorme opleving van chatbots door komst van zoals ChatGPT afgelopen november.

Als eerste wordt Meta AI beschikbaar die je vanuit alle drie de apps kunt aanroepen door @Meta AI te typen. Die chatbot kan vervolgens je vragen beantwoorden, een-op-een of in een groep. Je kunt ook zelf met Meta AI chatten. Daarnaast komt het bedrijf met AI-persoonlijkheden, bijvoorbeeld een reis-expert, chefkok of American Footballspeler. De helft hiervan wordt gespeeld door bekende personen.

Zuckerberg kondigde ook de integratie van de AI-assistent aan met de nieuwste versie van de slimme (zonne)bril die het bedrijf samen met RayBan heeft ontwikkeld. Het idee is dat je, met de bril op, Meta's AI-assistent vragen kunt stellen.

Waarschuwing voor chatbots die fouten maken

De AI’s van Meta zullen nog fouten maken. Daarom staat er als waarschuwing boven het chatvenster van Meta AI: ‘Berichten zijn gegenereerd door AI. Sommige zullen fout of ongepast zijn.’ Ook heeft Meta een blog geschreven waarin het bedrijf uitlegt dat het deze stappen verantwoordelijk zet. Dat is met name gericht aan politici die nieuwe regels willen opleggen aan AI-systemen. Website The Verge schrijft dat er bij Meta 6000 uur is getest wanneer het systeem uit de bocht vliegt. Dit moet voorkomen dat dat in de praktijk gebeurt.